Kompanija Nestle traži talentovane mlade na Belgrade Youth Fair-u

  • Mladi mogu saznati kako da napišu dobar CV, koje su najčešće greške na početku karijere i šta nekog čini dobrim kandidatom za zaposlenje
  • Program letnje prakse „Summer Internship“ i ove godine u Srbiji i regionu

Kompanija Nestlé predstaviće programe praksi i zapošljavanja mladih koje realizuje u okviru svoje Inicijative za zapošljavanje mladih na Belgrade Youth Fair-u, koji se održava 20. i 21. aprila od 10 do 17 časova u beogradskom Domu sindikata (Trg Nikole Pašića 5).

Kompanija Nestle traži talentovane mlade na Belgrade Youth Fair-u

Na najvećem karijernom događaju za mlade u regionu, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, mladi će imati priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ove kompanije, saznaju kako da napišu dobar CV, koje su najčešće greške koje se prave na početku karijere, šta se očekuje od dobrog kandidata, kao i da dostave svoje biografije i prijave se za praksu. Prvog dana manifestacije, 20. aprila, će od 13 časova na Nestlé radionici moći da saznaju i prednosti i načine upotrebe društvene mreže LinkedIn. Kompanija Nestlé neguje tradiciju regrutovanja mladih ljudi direktno iz škola i univerziteta, kao i organizovanja programa stručnog usavršavanja za srednjoškolce i studente završnih godina.  

Prema potrebama, mladima se nude prakse u različitim odeljenjima kompanije, a trenutno je aktuelan program letnje prakse „Summer Internship“, koji se i ove godine organizuje u čitavom regionu. Tokom 10 nedelja prakse, mladi će imati priliku da se stručno usavrše i steknu praktična znanja iz različitih oblasti poslovanja kompanije, od tehnologije proizvodnje, do marketinga i prodaje. Svi zainteresovani moći će da ostave CV na Nestlé štandu ili da isti pošalju na adresu [email protected]. Svaka od praksi koju kompanija nudi biće oglašena i na sajtu www.nestle.rs kao i na sajtu Centra za razvoj karijere.

U okviru „Inicijative za zapošljavanje osoba mlađih od 30 godina“ koju je kompanija Nestlé pokrenula pre tri godine na evropskom nivou, akcenat je stavljen upravo na mlade koji kao diplomci tek ulaze u poslovni svet. Cilj je da se kroz ovu Inicijativu mladima pomogne i olakša ulazak na tržište rada odmah nakon završenih studija, što je u skladu sa jasno definisanom svrhom i vrednostima kojim se Nestlé vodi u svom poslovanju. Od 2014. do kraja oktobra 2016. godine ova kompanija je u Srbiji zaposlila 84 osobe mlađe od 30 godina i omogućila sticanje praktičnog iskustva za njih 101. Plan je da Nestlé do 2020. godine u regionu zaposli još 80 mladih i obezbedi stručne prakse za njih 170.

Više o Nestlé „Inicijativi za zapošljavanje osoba mlađih od 30 godina“ možete saznati na zvaničnom sajtu kompanije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here