Konferencija studenata ekonomije

Konferencija studenata ekonomije je projekat koji se na godišnjem nivou održava još od 2010. godine, odnosno sedmi put za redom ove godine. Mesto same konferencije je Zlatibor. Predavanja i radionice namenjene studentima biće održane u hotelu Romanija, koji se nalazi u sklopu studentskog odmarališta Ratko Mitrović.

Konferencija studenata ekonomije

Godinama je cilj ovog projekta da studenti, kroz interaktivna predavanja i radionice, steknu znanje o modernoj ekonomiji koja ih okružuje. Jedan od ciljeva je i da se studenti kroz ovaj program podstaknu na kreativnost i inovativnost koja je u ekonomskoj današnjici ključna za uspeh. Efekat koji pokušavamo da izazovemo realizacijom ovog projekta je dvojak. Pre svega pozitivan uticaj na stručno usavršavanje delegata konferencije, a onda i umrežavanje studenata iz oblasti ekonomije i predavača iz ove oblasti čime želimo da obezbedimo razmenu iskustava na osnovu kojih je cilj da studenti steknu dodatno vannastavno obrazovanje.

Studentska unija i Savez studenata Ekonomskog fakulteta su najstarije organizacije na Ekonomskom fakultetu, i svojim delovanjem su se uvek trudile da poboljšaju status studenata i svojim aktivnostima doprinesu što boljem razvoju studenta kao pojedinca.

Konferencija studenata ekonomije je uvek pratila aktuelne trendove i u skladu sa njima pokrivala razne teme od svog osnivanja:

  • 2010.- „Izazovi ekonomije u uslovima svetske krize“
  • 2011.- „Konkurentnost Srbije“
  • 2012.- „Drugi talas krize-Šta preduzeti?“
  • 2013.- „Podsticanje preduzetničkog duha kod mladih“
  • 2014.- „Unapređenje poslovnog ambijenta Srbije“ 2015.- „Reforma obrazovanja kao preduslov za razvoj privrede“

Ovogodišnja tema je „Potencijal preduzetništva u Srbiji“ i definisana je u skladu sa činjenicom da je vlada Republike Srbije proglasila ovu godinu godinom preduzetništva. Cilj ove konferencije je da studentima približimo mogućnosti koje preduzetništvo pruža. Iz tog razloga će ovogodišnji predavači biti iz domena preduzetništva, jer svojim iskustvom i uspehom mogu biti dobar primer studentima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here