Kongres studenata socijalnog rada

IV Regionalni kongres studenata socijalnog rada biće održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu od 12. do 15 maja 2016. Svečano otvaranje kongresa je 12. maja 2016. u 13 časova.

Kongres studenata

Regionalni kongres studenta socijalnog rada prvi put je održan pre tri godine u Zagrebu . Cilj ovog događaja bilo je okupljanje studenata socijalnog rada i socijalne politike sa prostora bivše Jugoslavije kako bi zajedno diskutovali o aktuelnim temama u oblasti socijalne zaštite i osmislili nova rešenja za goruće društvene probleme. Nakon Ljubljane i Mostara, ove godine je Fakultetu političkih nauka u Beogradu  pripala čast da bude domaćin ovom događaju. Centralna tema ovogodišnjeg kongresa jeste “Uloga NVO-a u savremenom socijalnom radu“ u okviru koje će se obrađivati tri zasebene celine

  1. Socijalni rad i uloga nevladinih organizacija u radu sa korisnicima psihijatrijskih usluga
  2. Socijalni rad i uloga nevladinih organizacija u borbi protiv nasilja nad ženama
  3. Socijalni rad i uloga nevladinih organizacija u aktuelnoj migrantskoj krizi

Kongres će trajati tri dana, od 12. do 15. i na njemu će ukupno 48 studenata sa fakulteta u Ljubljani, Zagrebu, Podgorici, Mostaru, Sarajevu, Skoplju, Banja Luci i Beogradu izlagati radove na gore pomenute teme pred svojim kolegama, profesorima kao i stručnjacima iz oblasti socijalnog rada i socijalne politike. Pored predavanja na fakultetu, gosti će svakog dana imati po jednu stručnu radionicu, volontiranje u nevladinim kao i državnim institucijama dok je slobodno vreme rezervisano za kulturni obilazak prestonice i njenog noćnog života.

Više informacija o samom kongresu možete pronaći na fb stranici Unija Studenata Socijlnog Rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here