Konkurs – Aktivistički centar Udruženja studenata sa hendikepom

  Datum Isteka: 20/02/2018

  Udruženje studenata sa hendikepom poziva sve zainteresovane da postanu deo Aktivističkog centra Udruženje studenata sa hendikepom (USH) je nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija koja se bori za ostvarivanje i poštovanje ljudskih prava i izjednačavanje mogućnosti mladih i studenata/kinja sa hendikepom kroz kreiranje uslova za inkluzivno formalno i neformalno obrazovanje i primenu socijalnog modela pristupa hendikepu.

  USH je jedna od prvih organizacija u Srbiji koja okuplja mlade ljude sa različitim tipovima hendikepa, bez obzira na medicinsku dijagnozu, kao i mlade ljude bez hendikepa kroz inkluzivni, cross-disability pristup. Udruženje studenata sa hendikepom je osnovalo Aktivistički centar kao priliku za aktivno uključivanje svih zainteresovanih.

  Uključivši se u rad Aktivističkog centra zainteresovani/e imaju priliku da:


  Učestvuju u edukaciji o:

  • ravnopravnosti mladih sa hendikepom,
  • ljudskim pravima,
  • komunikaciji sa mladima sa hendikepom;
  • Steknu nove veštine iz oblasti pisanja i realizacije projektnih i radioničarskih aktivnosti;
  • Usavrše svoj javni nastup, steknu znanja iz akademske asistencije i iskustvo u radu, realizuju stručnu praksu, učestvuju u realizaciji aktivnosti USH, promotivnim i kreativnim aktivnostima i steknu sertifikat za svoje angažovanje;
  • Putuju i druže se sa ostalim aktivistima/kinjama udruženja.

   

  Šta je potrebno da bi postao/la aktivista/kinja Udruženja? Ukoliko si entuzijastičan/a, podržavaš ravnopravnost, želiš da učiš, usavršavaš svoje veštine, družiš se i aktivno učestvuješ u formiranju stava o osobama sa hendikepom potrebno je da popuniš prijavni formular i pošalješ ga na adresu [email protected]

  PODELI
  Teodora Šćepanović
  Članica PR tima. Studentkinja Politikologije Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Smatra da je prvenstveno rad na sebi cilj i sredstvo svake značajne društvene promene.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here