KONKURS – iDEAlab startup kampus

Obaveštavamo Vas da Univerzitet u Novom Sadu u okviru projekta iDEAlab (Fostering students’ entrepreneurship and open innovation in university-industry collaboration) otvara konkurs za prijem novih stanara iDEAlab – startup kampus.

iDEAlab

Šta je iDEAlab startup kampus?  iDEAlab startup kampus obuhvata obuku polaznika u trajanju od pet nedelja i praktičan timski rad u periodu predinkubacije u iDEAlab co-working prostoru u ukupnom trajanju od četiri meseca. U toku prvih pet nedelja programa studenti će dobiti priliku da kroz prilagođene treninge i seminare rade na razvoju ideje i kreiraju plan razvoja. Prisustvo mentora iz redova profesora, ali I uspešnih preduzetnika je od velikog značaja u razvoju start-up kompanija, a upravo to je ono što će svi korisnici iDEAlab kampusa imati priliku da koriste tokom perioda boravka u prostoru.

Program je dizajniran da stimuliše preduzetnički duh studenata Univerziteta sa najkreativnijim idejama. Želimo našim studentima da pružimo znanje i alate kao i mesto gde bi oni svoju biznis inicijativu mogli pretvoriti u realnost.

Šta je iDEAlab?  iDEAlab predstavlja jedinstveni kreativni prostor za rad namenjen studentima svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. iDEAlab zainteresovanim studentima nudi inovativne programe obuke za podsticanje kreativnosti i preduzetničkog duha, podršku u realizaciji njihovih inovativnih ideja kroz period predinkubacije u samom prostoru i mogućnost umrežavanja i mentorsko vođenje od strane iskusnih preduzetnika.


Program je dizajniran da stimuliše preduzetnički duh studenata Univerziteta sa najkreativnijim idejama. Želimo našim studentima da pružimo znanje i alate kao i mesto gde bi oni svoju biznis inicijativu mogli pretvoriti u realnost.

 Tokom petonedeljne obuke iDEAlab korisnici će kroz sledeće radionice razvijati svoje ideje:

Radionica 1: RAZVOJ IDEJE (Kreativno razmišljanje, generisanje ideje, rešavanje problema)

Radionica 2: POSVEĆENOST (Timski rad, ispitivanje tržišta, prezentovanje ideje, finansiranje)

Radionica 3: RAZVOJ POSLOVNOG MODELA (Business model canvas, uklapanje u tržište)

Radionica 4: DIGITALNIMARKETING (Društveni mediji, promocija, dizajn)

Radionica 5: KAKO USPETI U SISTEMU (Prava intelektualne svojine, pravni i poslovni aspekti poslovanja)

 Period predinkubacije biće propraćen od strane mentora koji će biti izabrani iz redova uspešnih preduzetnika koji su se već dokazali u sprovođenju ideja u poslovni poduhvat.

 Koji je naš cilj?  Inovativnim pristupom i programom želimo da podstaknemo studente da razvijaju svoju kreativnost, uče kako da rade u timu i da koriste svoja znanja i inicijativu kako bi stekli potrebne veštine za započinjanje sopstvenog biznisa , kao i da utičemo na širenje svesti o značaju preduzetništva i startapa u našoj zajednici.

Korist za studente? 

Studenti koji postanu korisnici iDEAlab:

  • imaće priliku da steknu osnovne veštine i alate potrebne za dalji razvoj njihove ideje

  • upoznaće se sa uspešnim preduzetnicima i drugim kreativnim studentima

  • imaće kontinuiranu podršku od strane mentora

  • dobiće šansu da svoje ideje prikažu uspešnim kompanijama

  • steći će sertifikat o uspešno završenom programu

  • najuspešnije ideje dobiće priliku da svoj rad nastave u Poslovnom inkubatoru Novi Sad

  Ko može da se prijavi? 

Prijave su otvorene za studente osnovnih, master i doktorskih studija svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Moguća je prijava pojedinaca ili timova koji imaju maksimalno tri člana.

Na koji način se vrši selekcija ?

  • Originalnost ideje

  • Kreativni potencijal ideje

  • Tržišni potencijal

  • Smatraće se za prednost ukoliko timove čine studenti sa različitih fakulteta ili različitih departmana fakulteta

 Na koji način se vrši prijava?

Želite da učestvujete u navedenim aktivnostima? Potrebno je da konkurišete, tako što ćete predstaviti svoju ideju o poslovnom poduhvatu putem obrasca na sajtu www.idealab.rs

Rok za slanje prijave?

Rok za slanje prijave je 21. novembar 2016.

Period boravka u iDEAlab-u?

28. novembar 2016. – 28. mart 2017. U toku perioda boravka od studenata se očekuje posvećenost u radu i razvoju ideje kao i redovno pohađanje svih treninga koji se organizuju.

 Za dodatna pitanja možete nas kontaktirati putem email-a: [email protected]

Takođe svake srede i petka od 12-14h u prostorijama iDEAlab-a (Dr Ilije Đuričića 3) možete da dođete da u direktnom razgovoru saznate šta je to što dobijate učešćem u programu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here