Konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za akademsku 2017-2018. godinu

Otkrijte sve mogućnosti i procedure i konkurišite za stipendiju Vlade Francuske!

U želji da podstakne mobilnost studenata, Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji, raspisuju novi konkurs za dodelu stipendija za 2017-2018. godinu za studente iz Srbije koji žele da nastave školovanje u Francuskoj.

Svake godine više od 700 studenta iz Srbije odabere Francusku za nastavak studija. Njih 50 ostvari svoj plan uz stipendiju Vlade Francuske.

Iskoristite i vi ovu mogučnost za finansiranje studija u Francuskoj i podnesite svoju kandidaturu  do 17. marta 2017!

stipendija Vlade Francuske

Katarina Grga 

M2 Međunarodno pravo, Univerzitet Paris 1 Panthéon-Sorbonne
Beograd, 22. septembar 2016.

Nezaboravno i obogaćujuće iskustvo…
Zahvaljujući stipendiji vlade Francuske dobila sam priliku da se specijalizujem u oblasti  međunarodnog ekonomskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Paris 1 Panthéon Sorbonne. Iako akademske studije u Francuskoj ne koštaju mnogo, za mene bi odlazak na studije bio nemoguć bez finansijske podrške ove stipendije. Pokriveni su troškovi upisa u visokoškolsku ustanovu. Stanarina u državnim studentskim domovima je umanjena, a može se dobiti i povraćaj novca za troškove vezane za dozvolu boravka i socijalno osiguranje…

Vojislav Stojanović, 

Master 2 “ električna energija i održivi razvoj“, Univerzitet Lil 1 
Beograd, 17. septembar 2016.

Ka novim izazovima…
Nakon uspešno završene četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, dobio sam stipendijiu vlade Francuske za studije u Lilu gde sam upisao master 2 program „energetika za održivi razvoj“. Obavio sam obaveznu stručnu praksu od 6 meseci u Grenoblu, u firmi SAFRAN Electrical & Power gde sam radio na optimizaciji električnih mreža u avionima.

S obzirom na veliki broj kandidatura i strogu selekciju, preporučljivo je da se kandidati prijavljuju i za  druge programe stipendija da bi povećali svoje šanse da studiraju u Francuskoj.

Za dodatne informacije : www.srbija.campusfrance.org

BROŠURA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here