Konkurs za program stažiranja u Kancelariji za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima

Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima opštine Savski venac poziva sve zainteresovane studente i studentkinje fakuteta društvenih usmerenja, prava i političkih nauka da se prijave na dvomesečni program stažiranja.

Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima opštine Savski venac radi na uspostavljanju direktnog kontakta građana i građanki opštine Savski venac i njihovih predstavnika u Narodnoj Skupštini. Kroz Kancelariju, građani/ke imaju priliku da ukažu na svakodnevne probleme sa kojima se suočavaju, a koji se mogu rešiti kroz skupštinski rad. Kancelarija je otvorena za ideje, zajednički rad na rešavanju problema i pružanje potrebnih informacija za sve građane/ke, bez obzira na političko, versko, nacionalno i druga lična opredeljenja.

Kancelarija za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima

Kancelariju vodi narodna poslanica Nataša Vučković u saradnji sa asistentom Kancelarije. Rad Kancelarije za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima deo je projekta „Jačanje odgovornosti izabranih predstavnika građana u Srbiji“ koji vodi Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) i Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Uslovi:

  • Student/kinja fakulteta društvenog usmerenja, prava ili političkih nauka
  • Osnovno znanje o parlamentarizmu u Srbiji
  • Rad na računaru
  • Posvećenost i odgovornost

Od kandidata/kinje se očekuje da asistira u rešavanju slučajeva koje narodna poslanik/ca preuzme, saradnja sa narodnom poslanicom, u pripremi događaja i aktivnosti Kancelarije, uličnih aktivnosti, debata i inovativnim načinima promocije rada Kancelarije.

Stažista/kinja će imati priliku da se upozna sa poslovima organizacije planiranja i realizacije aktivnosti i događaja, problematike socijalno-pravno-komunalne prirode sa kojima se građani/ke suočavaju i radi aktivno na rešavanju istih i na drugim poslovima u radu sa narodnom poslanicom.

Prijavu koja sadrži CV i motivaciono pismo možete poslati najkasnije do 11.07.2016. godine (do 20h) na adresu [email protected] sa naznakom: Za stažiranje Kandidati/kinje koji prođu u uži krug biće kontaktirani. Program stažiranja počinje okvirno 15.07.2016. godine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here