Konkurs za stručnu praksu – Designathon Works Serbia traži praktikante!

  Datum Isteka: 31/05/2018

   

  Ko smo mi?

  Mi smo Designathon Works Serbia.

  Designathon Works Serbia je globalni edukativni program koji je osnovan 2014. godine u Holandiji s ciljem razvoja kreativnog potencijala dece i mladih kako bi postali budući pokretači promena u društvu. Program se zasniva na Design Thinking metodu i Maker obrazovnom modelu. Designathon Works radi u više od 25 zemalja sveta, deo je Ashoka mreže i Lego Learning edukativne mreže.

  Ove godine želimo da organizujemo prvi Global Designathon događaj Globalni Designathon – dan kada deca kreiraju bolju budućnost pomoću novih tehnologija“.

  Događaj će se odigrati 3. novembra kada će 1000 dece iz 25 zemalja sveta istovremeno dizajnirati rešenja za bolji svet. Tokom ovog posebnog dana, deca i mladi u Beogradu uzrasta od 9 do 16 godina kreiraće rešenja na izazov „Život na zemlji“, 15. cilj UN ciljeva održivog razvoja. Bavićemo se temama kao što su – kako uzgajati hranu, potrebama živog sveta, deforestacijom, dezertifikacijom i biodiverzitetom.

  Misija Designathon Works Serbia je osnaživanje dece, a posebno devojčica da se prilikom odabira buduće profesije zainteresuju za karijeru društvenih preduzetnica u oblastima kao što su kreativne industrije i IT.

  Predstavnik edukativnog programa Designathon Works za Srbiju je Koba Yagi – Centar za edukaciju.

  Šta tražimo?

  Tražimonove članove organizacionog tima koji će od juna do novembra zajedno s nama omogućiti da se Global Designathon događaj zaista desi po prvi put u Srbiji i Beogradu.

  Ako su tvoja strast društveno preduzetništvo (ili želiš više o tome da naučiš), obrazovanje, IT, dizajn, fotografija, komunikacija, kreativno pisanje ili organizacija događaja, želimo da te upoznamo.

  Tražimo tri nova člana

  1. Event assisting manager
  2. Social media i blog editor assistant
  3. Video i foto editing assistant

  Kakvi saradnici su nam potrebni?

  Tražimo osobe koje su  motivisane, imaju snažnu potrebu da doprinesu društvenoj promeni, vole da rade s decom i za decu,  smatraju da je obrazovanje ključna tačka promene, vredne su, pouzdane, kreativne, orijentisane ka timskom radu i zainteresovane da uče.

  Šta nudimo?

  Nudimo obuku, mogućnost učešća u manifestaciji koja zaista ostavlja trag, potvrdu o završenoj stručnoj praksi i mogućnost uključivanja u rad na razvoju edukativnog programa Designathon Works Serbia.

   

  Šta je potrebno da uradite?

  Potrebno je da nam pošaljete vašu kratku biografiju, motivaciono pismo i fotografiju na e [email protected] Konkurs je otvoren do 31. maja. Razgovori sa potencijalnim kandidatima biće organizovani od 3. do 6. juna.

  Više o Designathon Serbiaprogramu možete videti ovde www.designathon.rs

  Više o nama možete pogledati ovde FB Designathon Serbia, Koba Yagi – Centar za edukaciju

  PODELI
  Teodora Šćepanović
  Članica PR tima. Studentkinja Politikologije Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Smatra da je prvenstveno rad na sebi cilj i sredstvo svake značajne društvene promene.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here