Konkurs za učešće u kampanji „Rodna ravnopravnost“

Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda, poziva srednjoškolce i srednjoškolke iz Beograda da se prijave za učešće u sprovođenju kampanje „Rodna ravnopravnost“ u okviru koje se organizuju edukacije i predavanja u srednjim školama u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i reproduktivnog zdravlja žene.

„Rodna ravnopravnost“

Cilj kampanje „Rodna ravnopravnost“ je preventivno delovanje i podizanje svesti mladih devojaka o reproduktivnom zdravlju i značaju preventivnih pregleda u vezi s prevencijom raka dojke, raka grlića materice, polno prenosivih infekcija, HIV-a i virusnih hepatitisa.

Poziv je namenjen beogradskim srednjoškolcima i srednjoškolkama uzrasta od 14 do 19 godina i sprovodi se na osnovu ispitanih obrazaca ponašanja, navika, stavova i interesovanja mladih u Srbiji[1] u okviru oblasti identifikovanih Nacionalnom strategijom za mlade (2015-2025).

Edukacije i predavanja realizovaće AS Centar iz Beograda i Biznis akademija LC iz Niša.

Tokom kampanje „Rodna ravnopravnost“ srednjoškolci i srednjoškolke će steći praktična znanja i veštine učešćem u realizaciji konkretnih aktivnosti zasnovanih na principu vršnjačke edukacije:

  • TOT – Trening za vršnjačke edukatore i edukatorke, na osnovu preporuka iz Smernica za uključivanje bezbednosti u LAPZM, održava se krajem oktobra i početkom novembra 2016. godine u Kancelariji za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda (KZM GNEZDO), gde će za sve učesnike i učesnice biti obezbeđen adekvatan prostor za rad, ishrana i potreban radni pribor za edukativne aktivnosti. Više informacija o KZM GNEZDO: http://kancelarijazamlade.rs;
  • Transfer znanja – Mladi će primeniti i podeliti stečena znanja i veštine sa svojim vršnjacima, tako što će nakon uspešno završenog treninga za vršnjačke edukatore i edukatorke, samostalno realizovati vršnjačke edukacije, odnosno po 2 (dve) radionice u trajanju od 2 (dva) školska časa (90 minuta).
  • Promocija kampanje „Rodna ravnopravnost“ na društvenoj mreži Twitter, Youtube i Facebook, posebno na stranici kreiranoj za potrebe kampanje „Rodna ravnopravnost“: https://www.facebook.com/Rodna-ravnopravnost-1047023882079115/.
  • Završna konferencija koja se održava krajem novembra 2016. godine u okviru Evropske nedelje testiranja na HIV i hepatitise[2] okupiće ključne aktere u omladinskoj politici, zajedno sa obučenim vršnjačkim edukatorima i edukatorkama uz dodelu sertifikata i zahvalnica.

Prijave za učešće traju do 21. oktobra 2016. godine u ponoć i mogu se obaviti na dva načina:

  1. Popunjavanjem onlajn prijave na linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMiDFfodpAp9Pdln-Rq_R6-1h8zmFd_e54bkn7Bq41OdO1qw/viewform;  

  1. Prijavom na mejl: [email protected] sa naznakom za kampanju „Rodna ravnopravnost“ uz navođenje sledećih podataka: Ime i prezime, godina rođenja, Opština prebivališta, broj telefona, naziv srednje škole koju pohađate;

Ukoliko Vam je potrebno više informacija, Đurica Stankov, koordinator kampanje će odgovoriti na sva Vaša pitanja kontaktom na [email protected] ili na telefone: 011 – 2630055 i 060 – 5030402

Očekujemo Vas!

[1]http://koms.rs/wp-content/uploads/2016/09/Istraz%CC%8Civanje-o-poloz%CC%8C
ju-i-potrebama-mladih-u-Srbiji-I-Novembar-2015.pdf

[2]http://www.testingweek.eu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here