Konvencija pop-kulture BeoKon

Konvencija pop-kulture BeoKon biće održana od 4. do 6. novembra u Domu omladine u Beogradu.
BeoKon

BeoKon je zamišljen kao mesto za proslavljanje SVIH fandoma – filmova, knjiga, strip serijala, video igara, TV serija, kultnih autora, manje ili više opskurnih subkultura i svega drugog bitnog u svetu naučne, epske i urbane fantastike, odnosno gikovštine kao takve.

Počasni gost ove godine je kanadski pisac Stiven Erikson. On je jedan od najznačajnijih stvaralaca epske fantastike ne samo današnjice, već i u istoriji žanra. Svojim desetotomnim serijalom „Malaška knjiga palih“ Erikson spaja dva veka epske fantastike, ali i dva pristupa žanru. Moglo bi se reći da je Erikson dugo vremena bio poslednji pisac velikih fantazijskih epova i prvi pisac tada još nedefinisanog grimdarka. 

BeoKon je događaj koji će Beogradu konačno pružiti priliku da pod jednim krovom okupi sve znamenite franšize alternativne pop-kulture (koja se odavno više ne može smatrati toliko „alternativnom“), i koji će, nadamo se, vremenom izrasti u ozbiljnu regionalnu konvenciju zbog koje će mnogi želeti da doputuju u naš grad.

Više informacija o festivalu možete pronaći na fb straniciBeoKon. Cena karte za sva tri dana je 800 dinara, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama eventima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here