Kreativne radionice grafike za srednjoškolce

Letnji raspust u Muzeju afričke umetnosti

„Afrika kroz simbole – kreativne radionice grafike za srednjoškolce“

Muzej afričke umetnosti, u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje niz besplatnih radionica namenjenih mladima. Programom „Afrika kroz simbole – kreativne radionice grafike za srednjoškolce“ kustosi Muzeja upoznaće učesnike sa značajem i značenjem izrađivanja simbola u zapadnoj Africi, sa posebnim osvrtom na adinkra simbole naroda Akan iz Gane.

radionice grafike

Program „Afrika kroz simbole – kreativne radionice grafike za srednjoškolce“ održavaće se od juna do avgusta, u pet grupa:

  • I grupa od 20. do 24. juna;
  • II grupa od 4. do 8. jula;
  • III grupa od 11. do 15. jula;
  • IV grupa od 15. do 19. avgusta;
  • V grupa od 22. do 26. avgusta.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14h), uz uvodno predavanje o afričkim simbolima i kroz praktični rad ovladati tehnikom linoreza i izrade otisaka na različitim materijalima uz pomoć grafičke prese.

Završni deo programa održaće se 27. avgusta kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 28. avgusta u 14 časova. Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos.

Radionice su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta u grupama, prijavljivanje je obavezno. Prijavu sa osnovnim podacima (ime i prezime, telefon, naziv škole, razred i broj grupe) potrebno je poslati na: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here