Kroz dobru organizaciju do uspeha na svim poljima

Koliko dobro poznajete organizaciju i da li znate kako vas ona vodi do uspeha na svim poljima?

Ukoliko niste nigde otputovali, niste preterani ljubitelj žurki i ludih provoda, a usput imate pregršt slobodnog vremena dok vam ne krenu obaveze na fakultetu, ne očajavajte. Slede predlozi  koji vam mogu  ispuniti  dan i učiniti ga smislenijim gde god da se nalazite. Kako učiniti dan originalnim i ispuniti ga svrsishodnim radnjama može biti pitanje na koje nemamo odgovor u trenucima kada konačno imamo slobodno vreme pred sobom.  

uspeha

PLAN I JUTRO

Važno  je napraviti plan dana, korisno da znamo bar okvirno šta nas tog dana očekuje i šta ćemo otprilie da radimo. Ustajanje  na vreme je jedan od saveta, kako bi ceo dan imali na raspolaganju. Sigurno znate čuvenu rečenicu da se po jutru dan poznaje, šteta je propustiti ga. Ukoliko niste ljubitelj jutra, dajte mu šansu. Počnite sa ranim buđenjem, probudite se u cik zore par puta i osetite čari ovog dela dana. Topla preporuka za sve spavalice, što sam do skora bila i ja , dok se nisam „zaljubila“ u sveža letnja jutra i ispijanje kafice sa mamom i komšinicama. Svašta se kroz opuštene jutarnje razgovore spozna. Što o drugima tako i o nama samima. Kafica, svež vazduh, cvrkut ptica, izlazak sunca koji nam golica kožu od ranog jutra i muzika. Gde god da ste, sunce izlazi, a i jutro je svuda isto. Predivno, sveže i spremno da vas dočeka a zatim isprati u druge delove dana koje čekaju neka nova dešavanja, spoznaje i avanture.  

Pročitajte još: Stranac u Beogradu: mali vodič kroz prestonicu

uspeha

ČITANJE KNJIGA

Druga korisna radnja koja vam može  ispuniti dan je čitanje. Ukoliko još uvek niste započeli sa čitanjem neke knjige ili literaure eto predloga. Uzmite neku od knjiga koje vam stoje na policama a nikako da ih pročitate. Ukoliko do sada niste bili neko ko rado  čita knjige pa ih ni nemate u kući, trk u biblioteku, eto prilike da udjete u čarobni svet knjiga! Ispunićete dan, saznati mnogo toga novog, probuditi maštu. Krenućete u put spoznaje likova i same priče preko kojih možete, sigurna sam,  doći do odgovara na životna pitanja, koja se ne mogu naći nigde drugde sem u gospođici knjizi.

STICANJE ZNANJA

Ukoliko ste krenuli u pustolovinu čitanja, dok čitate tu su i druge stvari na rapolaganju koje možete da radite. Na primer učenje  novog stranog jezika. Na internetu postoji pregršt online kurseva koje možete da isprobate. Učenje nikada ne prestaje a znanje jezika je pravo nepotrošno bogatstvo.  A ako niste ljubitelj stranih jezika, tu su bezbroj online kurseva raznih zanata i stvari koje možete da naučite preko jutjub (youtube) tutoriala. Tokom leta i slobodnih dana koje su vam na raspolaganju možete postati ekspert u kuhinji, šminkanju, pravljenju frizura ili možete postati web programer i tako proširiti repertoar svojih sposobnosti kao i stavki u svom CV-u. Korisno zar ne?

Pročitajte još: Muška psiha. Mit ili istina?!

uspeha

DRUŽENJE

Pored učenja važno je druženje. Važne su relacije sa drugim ljudima, vašom porodicom i prijateljima. Budite u kontaktu sa svojima, obiđite nekog člana vaše šire porodice kojeg niste videli dugo. Možda od njega pored toga što ćete uspostaviti i obnoviti kontakt saznate nešto novo, jer učenju i iskustvima nema kraja. I svaki razgovor i poznanstvo vam može biti od koristi. Razmena energije i ljubavi prema ljudima i svetu, obnavljanje i popravljanje odnosa, sticanje prijateljstva i razmena informacija i znanja.

Mogućnosti su beskonačne. Važno je da tokom dana imate period koji je posvećen samo vama, i vašem daljem učenju i radu na sebi i period kada ste u relacijama sa drugima. Kada ispunite dan i jednim i drugim možete reći da ste proživeli jedan veoma kvalitetan i smislen dan. Biti u kontaktu sa  samim sobom, svojim interesovanjima i vrednostima, a zatim i sa drugima, osnova je svakog radosno i kvalitetno iskorišćenog dana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here