KURS KNJIGOVODSTVA osposobljava polaznike za vođenje poslovnih i finansijskih knjiga za privatna i društvena preduzeća, trgovinske, zanatske i ugostiteljske radnje, apoteke, agencije, zadruge. Nastavu drži kvalifikovan predavač – revizor. Nakon polaganja ispita polaznici dobijaju diplomu stručne osposobljenosti za knjigovođu ili samostalnog knjigovođu – kontistu.

Bilo da se podsećate ili učite knjigovodstvo prvi put diploma vam pomaže da se zaposlite, napredujete na poslu ili započnete sopstveni posao.

Kurs knjigovodstvaKurs knjigovodstva se odvija u kabinetu Zanatsko obrazovnog centra Adžija i traje četiri meseca tj. 80 školskih časova.

Obuka je rasporedjena u 60 školskih časova rada na primeni kontnog okvira i praktičnim primerima evidencija poslovnih promena nad novčanim sredstvima u blagajni, na tekućem računu, izdvojenim računima, kratkoročnim potraživanjima, hartijama od vrednosti, obavezama, osnovnim sredstvima, materijalom, zatim obuhvata obračun izlaza zaliha materijala, robe, izvoza i uvoza dobara i usluga, porez na dodatu vrednost, obračun i isplatu zarada, evidenciju rashoda i prihoda i pripremu i izradu finansijskih izveštaja, i 20 školskih časova rada na knjigovodstvenom programu na računaru.

Nastava se odvija jednom nedeljno i traje 5 školskih časova.

Obavezna je izrada i analiza domaćih zadataka.

Nakon obuke organizujemo ispit koji se sastoji iz dva dela. Prvi deo se odnosi na evidentiranje poslovnih promena, rasporedjivanje prihoda i rashoda i pripremu i izradu finansijskih izveštaja i traje 5 školskih časova.

Drugi  deo se odnosi na evidentiranje poslovnih promena na računaru u okviru knjigovodstvenog programa i traje 3 školska časa. Od broja osvojenih poena na ispitu zavisi kakvu diplomu dobijate: do 90 poena – knjigovodja, preko 90 poena – samostalni knjigovodja kontista.

Cena obuke je 21.600.00 dinara i plaća se na 4 mesečne rate.

Cena ispita je 4.000,00 dinara.

Popust važi za dopunu aprilske grupe knjigovodja. Plaćanje je na 4 mesečne rate.

Iz Centra za permanentno obrazovanje izdvajamo i kurseve za carinike – špeditere, novinare, snimatelje, tonce, reportere i računare i računarske programe.

 

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here