LETEĆI PONEDELJAK (2): Odremajte dok čekate let!

Počeli smo prošlog ponedeljka, i nastavljamo započeto. Rubrika zanimljivosti u saradnji sa specijalizovanim sajtom za putovanja i avio saobraćaj, PlayTravel, je prošlog ponedeljka poletela sa tekstom o interesantnim činjenicama o letovima i avionima, dok se ovog puta okrećemo sasvim drugačijoj situaciji, ali Vam pomažemo kako da je prebrodite što bezbolnije… U stvari, udobnije! 😀

Presedanje, čekanje ranih jutarnji letova, gubljenje vremena na aerodromu… Mnogi ove trenutke koriste za preko potreban odmor, pa ne čudi to što sve više aerodroma u svojoj ponudi ima i neobičan smeštaj.

Minute Suites na aerodromu u Filadelfiji

Inspirisana japanskim „kapsulama za noćenje“, kompanija „Minute Suites“ još 2009. godine postavila je na međunarodnom aerodromu u Filadelfiji 13 kabina. Ti minijaturni apartmani dostupni su u svakom trenu, sedam dana nedeljno, bilo za odmor, san ili rad. U svega nekoliko metara kvadratnih staju jedan krevet uz koji se dobija čista posteljina, budilnik, televizor, stočić i stolica, a obezbeđen je i pristup internetu.

Danijel Solomon, jedan od osnivača kompanije, najavio je da će se simpatične kabine za odmor naći od 2014. godine i na drugim aerodromima, među kojima su svoje „smeštajne kapacitete“ već rezervisali aerodromi u Dalasu i Čikagu.

Nešto drugačiju verziju aerodromskog smeštaja još od 2007. nude londonski aerodromi “Hitrou” i “Getvik“, u okviru kojih postoje svojevrsni hosteli kompanije „Yotel“. U pitanju su minijaturna zdanja sa 30-ak privatnih kabina opremljenih automatskim sistemom prijave i odjave sa naplatom, krevetom, bežičnim internetom, radnim prostorom i televizorom. Slični apartmani postoje i na aerodromu “Šiphol” u Amsterdamu od 2008. godine.

Napcabs smeštaj u Minhenu

Nemačka kompanija „Napcabs“ opremila je aerodrom u Minhenu sličnim „jedinicama za spavanje“, a ovakve spavaonice proizvodi i „Snooze Cube“, kompanija koja je zadužena za miran san putnika na međunarodnom aerodromu u Dubaiju.

Nabrojali smo vam neke gradove u/na kojima možete prenoćiti ili raditi na miru dok čekate svoj naredni let, pa sada možete tačno da isplanirate svoje vreme u “ničijoj zemlji”. 

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here