Letnja škola tehnološkog preduzetništva

Letnja škola tehnološkog preduzetništva: Od video igre do uspešnog biznisa

ICT Hub drugu godinu za redom organizovaće Letnju školu tehnološkog preduzetništva namenjenu učenicima srednjih škola u novootvorenom centru Playground.

Letnja škola tehnološkog preduzetništvaFokus trodnevne škole je na industriji video igara i tome kako da video igru razvijete od ideje u pravi biznis, a vaš gejming studio u uspešnu kompaniju. Zašto?

  • Video igre igramo svi, posebno srednjoškolci.
  • Često u ovom uzrastu učenici kada programiraju nešto, to upravo budu video igre.
  • Sa poslovne strane, industrija video igara je ogromna! Tržište video igara, koje su ranije činili tinejdžeri, danas obuhvata najrazličitije korisnike i beleži eksplozivan rast. Industrija video igara je u 2016. godini generisala prihod od 91 milijardu dolara, što je duplo više od onoga što prihoduje globalna filmska industrija.

Koncept škole obuhvataće predavanja iskusnih predavača, gejmera koji vode neke od najuspešnijih domaćih gejming kompanija, posete studijima/kompanijama, praktičan timski rad na pripremi prezentacije vaše poslovne ideje potencijalnim investitorima i žiriju eksperata iz oblasti.

Letnja škola tehnološkog preduzetništva ICT Hub-a biće realizovana na našoj novoj adresi u ulici Kralja Milana 10 (ulaz iz Kosovke devojke) i to u dva ciklusa, u periodu od 12-14. juna i 28-30. avgusta. Broj mesta je ograničen na 20 učenika po ciklusu, a svi zainteresovani svoje mesto i učešće mogu da potvrde OVDE do srede, 07. juna.

Letnju školu realizuje Udruženje građana za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub, u okviru projekta „Podsticaj mladih na tehnološko preduzetništvo“, a koje finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here