Letnji volonterski kampovi – Volonterski centar Vojvodine

Sanjaš o aktivnom letu? Želja ti je da upoznaš i družiš se sa ljudima iz celog sveta? Voleo/la bi da svoju omiljenu destinaciju upoznaš kroz oči lokalnog stanovništva? Veruješ da volontiranjem možeš promeniti svet?

Volonterski centar Vojvodine ti nudi priliku da se prijaviš na neki od volonterskih radnih i studijskih kampova organizovanih u okviru međunarodne mreže organizacija Service Civil International. Volonterski kampovi su kratkoročni volonterski programi koji traju oko dve nedelje, i na kojima se okupljaju ljudi iz celog sveta. Oni zajedno rade i žive, razmenjuju iskustva i stiču nova, kao i nove veštine i poznanstva, pa i prijateljstva za ceo život! To znači da ukoliko ovo leto želiš negde da otputuješ, to možeš učiniti na potpuno novi i neponovljivi način!

Uslovi učešća:

Pravo učešća na kampovima imaju svi, bez obzira na obrazovanje, struku i prethodna iskustva – potrebna je samo volja! Ukoliko ne volite da putujete sami na kamp se možete prijaviti i sa prijateljem/prijateljicom, partnerom/partnerkom, detetom, drugim članom porodice, a neretko i kućnim ljubimcem! Bitno je napomenuti i da gornja granica u godinama ne postoji, dok je minimalna starosna dob za kampove u inostranstvu 18, a za kampove u Srbiji 16 godina.

Troškovi učešća:

Prijavna taksa za kamp iznosi 2000 ili 4000 dinara (u zavisnosti od lokacije kampa), volonteri sami snose troškove prevoza i vize, ukoliko je ona potrebna. Kao naknada za rad obezbeđeni su besplatna hrana i smeštaj kao i neke slobodne aktivnosti.

Sve kampove koje trenutno imamo u ponudi možete naći u online bazi kampova (www.workcamps.info), a naše predloge za ovu nedelju možeš pročitati u nastavku teksta.

Volontiraj u inostranstvu i doživi nezaboravno iskustvo u:

  1. Sloveniji

Spring rejuvenation of Eco Farm & Animal Sanctuary (Ljubljana, 2 – 23. jun)

Provedi leto na farmi iz bajke! Na ovom kampu ćeš živeti u skladu sa prirodom, uređivati dom za životinje koje tu žive, voditi računa o njima, graditi od prirodnih materijala, saditi u bašti i još mnogo toga!

Ukoliko si ljubitelj prirode i životinja, ovaj kamp je savršen za tebe!

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/RS-SCI/rs/camp-details/camp-12172.html

  1. Severnoj Irskoj

Glebe House (Stranghord Lok, 3. – 14. septembar)

Misliš da je život u harmoniji moguć? Voleo/la bi da vidiš kako to izgleda u praksi u Severnoj Irskoj? Na mestu koje pruža uslove svima da budu baš to što jesu?

Poseti centar Glebe House, pomozi u njegovom održavanju i dobićeš priliku da uživaš u svim mogućnostima koje pruža ovo fantastično mesto!

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/RS-SCI/rs/camp-details/camp-12134.html

  1. Švajcarskoj

Youth nature protection gathering Ökotopia (Nojšatel, 17. – 22. maj)

Ökotopia je švajcarski nacionalni sastanak svih ljubitelja prirode i aktivnih u njenoj zaštiti. Volonteri na ovom kampu će imati najrazličitija dnevna zaduženja: od pripreme smeštaja, spremanja hrane, učešća u aktivnostima sa ostalim učesnicima sastanka, pa do šetanje u prirodi, učešće u sportskim aktivnostima i rad na polju). Posao će biti raspodeljen prema interesovanjima i mogućnostima volontera.

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/RS-SCI/rs/camp-details/camp-12127.html

  1. Rusija

Folklore Festival Lomy (Volgograd, 18. jul – 1. avgust)

Sam boravak u prirodi ti nije dovoljan već želiš više uzbuđenja i avanture? Volontiranjem na Lomy festivalu u ruralnom delu Rusije zasigurno ćeš otkriti mnogo toga o kulturi i folkloru ovog dela sveta, a ujedno i steći mnogo novih veština koje se tiču pripreme i organizacije festivala, kulturalnih i radionica ručnog rada, kao i najrazličitijih aktivnosti i sportova na otvorenom.

Više informacija o ovom kampu: https://www.workcamps.info/icamps/RS-SCI/sr/camp-details/camp-12113.html

Ukoliko imaš bilo kakva pitanja možeš se obratiti timu Volonterskog centra Vojvodine na [email protected] ili poseti njihov sajt (www.volontiraj.rs).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here