Trinaest studenata primljeno u mercator-s program “generacija 2018“

 

Među više od 250 prijavljenih kandidata, odabrano je 13 studenata Ekonomskog, Saobraćajnog i Poljoprivrednog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije ITS ComTrade, koji će dobiti priliku da svoja znanja usavršavaju u okviru programa „Generacija 2018ˮ, koji organizuje kompanija Mercator-S.

Ovom prilikom prisutnima su se obratili profesori sa ovih fakulteta, kao i generalni direktor kompanije Mercator-S, koji su zajednički istakli značaj praktičnog obrazovanja i ukazali na njegovu važnost u trenutku kada studenti izlaze iz školskih klupa.

„Razvoj karijere nakon školovanja je nešto što je danas privilegija. Učiti o trgovini na sistematičan način i početi od baze onoga što su najsofisticiraniji  elementi trgovine i što predstavlja ozbiljnu školu je ono što će studenti dobiti u ovom programu“, rekao je Srđan Bogetić, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu,  i dodao: „Ovo je ozbiljan poslovni sistem i dobar start za ulazak u neke više, menadžerske slojeve.“

O značaju povezivanja Akademske zajednice i privrede, govorili su i Katarina Šmakić, šef Službe za međunarodnu saradnju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Milorad Kilibarda, profesor Saobraćajnog fakulteta, Bojan Ristić, direktor visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije, ITS ComTrade. Uoči dodele ugovora o stručnom usavršavanju, prisutnima se obratio Entoni Sošić, generalni direktor kompanije Mercator-S.

„Saradnja Akademske zajednice i privrede je ključ za održivost celokupne privrede u Srbiji, ako ne i svih zemalja u Evropi. Mi smo odlučili da budemo ti koji će utkati sve vrednosti u mlade ljude i da od tih mladih ljudi tražimo za uzvrat ono što oni imaju, a to je strast, želja i volja da budu uspešni“, izjavio je Entoni Sošić.

Mercator-S, kao društveno odgovorna kompanija, godinama unazad sprovodi programe stručnog usavršavanja za mlade. Studenti koji su deo programa Generacija 2018 svoja znanja će usavršavati u područjima marketinga, tradinga, veleprodaje, logistike, finansija i IT. Pored velikog broja fakulteta, kompanija sarađuje i sa više od 35 srednjih škola odakle je više od 400 đaka svake godine uključeno u programe dualnog obrazovanja i stručne prakse.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here