Putovanje: LISABON
Barselona-Porto-Bordo-San Sebastijan-Komo-Cinque Terre

13 dana, bus+smeštaj

FIRST MINUTE CENA DO 05.08. 299EUR
NAKON 05.08. CENA SE POVEĆAVA NA 319EUR

Period putovanja: 27.09-09.10.2017.

Nova avantura Jungle Tribe-a, gradovi koje do sada niste imali prilike da upoznate, za prave ljubitelje putovanja i dobrog provoda, francuskih vina i sireva, fada i lude vožnje tramvajima kaldrmisanim ulicama, prelepe prirode i šopinga, mora i okeana. Nema čekanja, broj mesta je ograničen!

Naša prva stanica je La Specija, mesto odakle kreću vozovi za Cinque Terre, šarena italijanska sela na na obali Ligurskog mora koja su stavljena pod zaštitu UNESCO-a. Pet sela čine Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Međusobno su povezana stazama i prugom tako da se do njih ne može stići kolima, samo pešice ili vozom. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more. Mesta se u istoriji prvi put spominju u XI veku. Danas su jedna od najlepših turističkih atrakcija Italije.

Barselona, grad koji poseduje neverovatan duh, jedan od najkompletnijih i najlepših gradova na svetu. Nestvarne Gaudijeve građevine, Gotska četvrt, prelepa i uređena plaža u centru grada Barseloneta, šetalište pored mora, mali pabovi gde ćemo često piti domaću sangriju, Magične fontane, park Guelj, najveći evropski stadion Kamp Nou…Street art, ogroman broj umetnika i druženje sa ljudima iz celog sveta. Grad u kome svaki turista želi da ostane duže, grad u kome mnogi žele da žive, grad neverovatne energije i duha, sredozemne klime, koji nikad ne spava, gde se mešaju arhitektonski stilovi, načini života – od luksuza do skvotiranja!

Najviše vremena ćemo provesti u Lisabonu, prestonici Portugala. Vozićemo se tramvajem 28 kroz kaldrmisane ulice Alfame, fotografisaćemo čaršave koji vise sa prozora kuća, slušaćemo fado u restorančiću sa kariranim stolnjacima, popećemo se do trvđave Sao Horhe i uveče se prepustiti čarima Bairo Alta, jedne od najdinamičnijih četvrti Evrope, sa mladim ludima koji se prepuštaju najboljem provodu.

Stotine klubova sa različim vrstama muzike, nasmejana lica, niske cene. Probaćemo čuveni kolač paštel u staroj pekari pored manastira Žeronimo, gde čekamo u redu sa sladokuscima iz svih krajeva sveta. Obilazimo kulu Belem, Spomenik otkrićima, Okeanarijum, Trg Comercio, Ajfelov lift.

Fakultativno obilazimo mističnu masonsku Sintru i neverovatnu palatu Pena na vrhu brda! Idemo i do najzapadnije tačke “starog kontinenta” Cabo da Roka, gde se Atlantik obija o stene.

Porto, grad čiji šarm se ne može opisati rečima, od stare četvrti uz reku Duoro – Ribeire do novog dela grada Vila Nova de Gaja. Velelepni most Luisa I i još par visokih mostova koji prate reku do okeana. Možete otići do plaža Foz i Matosinhos, da osetite miris Atalntika. Možete skoknuti i do stadiona Dragao, koji pripada fudbalskom klubu Porto.

San Sebastijan, u kome ćemo provesti nekoliko sati, je modensko letovalište na obali Atlantika, u Baskijskom zalivu. Donostija, kako Baski zovu ovaj gradić, sa prelepom uvalom La Konča između dva brda Monte Iheldo i Monte Urgulj (sa statuom Hrista) još od 19.veka privlači veliki broj turista. Tokom Prvog svetskog rata ovde su boravili Romanovi, Lav Trocki, Moris Ravel, Mata Hari, a nakon završetka Španskog građanskog rata Francisko Franko je u njemu provodio svako leto. Ostrvce Santa Klara, koje se nalazi u sredini zaliva, u srednjem veku služilo je kao karantin za hodočasnike obolele od kuge, a na njemu je boravio u 13.veku i sveti Franjo Asiški.

Vinogradi, kule i mostovi smenjuju se na putu do prelepog francuskog grada Bordoa, najvećeg grada Akvitanije, “zemlje legendi”. Ričard Lavlje Srce, sin Eleonore od Akvitanije, zvao je ovaj deo Francuske svojom kućom. Bordo, čuven po vinu i okružen savršenim plažama, nakon temeljne dvogodišnje rekonstrukcije grada nestalo je sivilo i bljesnule su atraktivne fasade iz XIII veka. Novi futuristički tramvaj sada vijuga kroz grad, a sa obalskog keja se pruža pogled od koga zastaje dah. Quartier St Pierre, samo srce grada, sa kafićima i barovima, mesto je odakle krećemo sa obilaskom grada, a odmah potom posećujemo  Veliko pozorište, katedralu, Place de la Bourse, toranj Pey-Berland, Kameni most, baziliku Svetog Mihaila.

Za kraj puta idemo na jezero Komo i istoimeni gradić iz koga možete otići vozom do italijanske prestonice mode Milana ili šarmantnog gradića u Švajcarskoj – Lugana. U Milanu možete obići čuveni Duomo, Milansku skalu ili “Tajnu večeru” remek-delo Leonarda da Vinčija. Uz uživanje pored jezera, u Luganu možete posetiti katedralu Svetog Lorensa, kazino, Muzej lepih umetnosti.

FIRST MINUTE CENA DO 05.08. 299EUR
NAKON 05.08. CENA SE POVEĆAVA NA 319EUR

Prilikom prijave plaća se avans od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke. Druga rata se plaća najkasnije mesec dana pred put u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Vojvođanske banke.

Aranžman obuhvata :

 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta
 • 1 noćenje sa doručkom (buffet) u hostelu u Barseloni u višekrevetnim sobama 1/6 i 1/8
 • 4 noćenja u rezidenciji u Lisabonu u 1/1, 1/2 i 1/2+1 sobama
 • 1 noćenje u badžet hotelu u Bordou u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Prevoz visokopodnim autobusima (klima, video i audio uređaji) na navedenim relacijama

Aranžman ne obuhvata :

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji najkasnije pet dana pred put)

***zbog sve učestalijih kontrola policije u državama EU, agencija preporučuje putnicima da OBAVEZNO UZMU međunarodno putno osiguranje; u slučaju da putnik nema osiguranje, sam snosi sve eventualne troškove i posledice

 • Dnevnu kartu za voz kroz Cinque Terre – 16eur
 • Turističku taksu 0,75eur po putniku po danu
 • Posteljinu – jastičnice i navlake (2,2eur), peškire (2,2eur) i ćebad (3,3eur) koji se rentiraju u hostelu
 • Turističku taksu u Lisabonu 1eur po putniku po danu
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
 • Individualne troškove u hostelu i za vreme putovanja

 

OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA:

Sun and Moon hostel se nalazi u centru Barselone, u Gotskoj četvrti na 2 minuta (100m) od glavnog šetališta – La Ramble i 2km od plaže Barseloneta. Sobe su 1/2, 1/6 1/8 i svaka ima svoje kupatilo (u višekrevetnim sobama krevetu su na sprat). U hostelu se rentiraju posteljina (2,2eur), peškiri (2,2eur) i ćebad (3,3eur), a u dvokrevetnim sobama su uključeni u cenu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom. http://www.hostelbcn-sunmoon.com/en/

Residencial Mar dos Acores se nalazi u centru Lisabona, 850 metara od Avenida da Liberdade i 1,8km od Trga Rosio (Bairro Alto), dok se najbliža metro stanica Picoas nalazi na 600m od smeštaja. Sobe su 1/1, 1/2 i 1/2+1 (3 single kreveta ili jedan double i jedan single) sa zajedničkim kupatilom. Putnici mogu koristiti besplatan wi-fi. Usluga je na bazi noćenja. http://www.residencialmardosacores.com/

HotelF1 Bordeaux Nord Lormont je badžet hotel iz lanca Formula koji se nalazi na periferiji Bordoa, 8,5km od katedrale (30min vožnje tramvajem). U hotelu gosti mogu koristiti besplatan wi-fi. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (double krevet i krevet na sprat), a kupatila su zajednička. Usluga je na bazi noćenja. http://www.hotelf1.com/gb/hotel-2254-formule-1-hotelf1-bordeaux-nord-lormont/index.shtml

Dan 1 (27.09.2017): Polazak iz Beograda sa parkinga “OTC Novi Beograd” u 16h. Dnevno-noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zaustavljanjima radi regulisanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 2 (28.09.2017):  Dolazak u La Speciju sedište istoimenog okruga u okviru italijanske pokrajne Ligurija, smešten u istočnom delu Đenovskog zaliva, dela Tirenskog mora, u prepodnevnim časovima. Pravimo tehničku pauzu od deset sati. Mogućnost individualnog odlaska vozom u Cinque Terre, pet šarenih sela na obali mora. Polazak za Barselonu u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 3 (29.09.2017): Dolazak u Barselonu, temperamentnu mediteransku metropolu, u prepodnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada: La Rambla, Kolumbov spomenik, Trg Katalunja, Gaudijeve kuće: Casa Mila i Casa Batllo, katedrala, Gotska četvrt… Smeštaj u hostel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za kupanje u Sredozemnom moru. Uveče uživanje u paelji i sangriji. Noćenje.

Dan 4 (30.09.2017): Doručak. Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme koje možete iskoristiti za obilazak Parka Guelj, predivne panorame sa Tibidaba ili Bunkers de Karmel, simbola grada Sagrade Familie, prelepog parka Ciutadela, vožnju žičarom ili kupanje na Barseloneti. Polazak za Lisabon u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnikana 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 5 (01.10.2017):  Dolazak u Lisabon u popodnevnim časovima. Smeštaj u hostel. Fakultativni obilazak Avenida Liberdade, vidikovac Sao Pedro de Alkantara, Trg Luisa Kamonesa, Bairo Alto.  Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 6 (02.10.2017):  Fakultativni obilasci turističkih atrakcija Lisabona autobusom sa lokalnim vodičem. LISABON CITY TOUR– Kula Belem, Spomenik otkrićima, Manastir Svetog Žeronima, Bairro Alto, Alfama, Okeanarijum. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 7 (03.10.2017):  Fakultativni obilasci gradova Portugalije – mistična masonska Sintra, šarmantni Kaškaiš, surferska plaža Ginšu, Cabo da Roca – najzapadnija tačka Evrope. Povratak u Lisabon. Preporuka izlaska u provod u Bairro Alto gde mladi sede na ivičnjacima, provode se ispred klubova, gde ulazite besplatno u načičkane male klubove iz kojih možete čuti muziku najrazličitijih pravaca. Noćenje.

Dan 8 (04.10.2017):  Fakultativni izlet u Freeport Leisure, outlet tržni centar koji se nalazi na periferiji Lisabona. Imaćete priliku da pored dobrog šopinga pređete čuveni most Vasko da Gama, jedan od najdužih na svetu. Noćenje.

Dan 9 (05.10.2017): Pakovanje stvari i napuštanje soba. Polazak za Porto u prepodnevnim časovima. Dolazak u Porto u popodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilazak grada: Staro gradsko jezgro pod zaštitom UNESCO-a, šetalište Ribeira, Katedrala, most Luisa I, manastir “Serra do Pilar”, vinarije u Vila Nova de Gaja… Slobodno vreme za kaficu pored reke Duoro i uživanje u šarenim fasadama Porta, šoping, odlazak do plaža Foz i Matosinhos. Polazak za San Sebastijan u večernjim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4h u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 10 (06.10.2017):  Dolazak u San Sebastijan, biser španske atlantske obale u jutarnjim časovima. Imamo vremena da obiđemo baroknu crkvu Svete Marije Elize iz 18. veka, zgrade dominikanskog samostana u stilu pozne gotike u kojoj se danas nalazi muzej San Telmo i da popijemo kafu na trgu De la Konstitusijon. Posle 3-4 sata u San Sebastijanu nastavljamo put do Bordoa. Dolazak u Bordo u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Fakultativni obilazak grada: Veliko pozorište, katedrala, Place de la Bourse, toranj Pey-Berland, Kameni most, bazilika Svetog Mihaila. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 11 (07.10.2017):  Pakovanje stvari i napuštanje soba. Slobodno vreme za uživanje u prelepom gradu na obali Atlantika, u čuvenim francuskim vinima i sirevima. Polazak za jezero Komo u popodnevnim časovima. Noćna vožnja sa usputnim pauzama na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 12 (08.10.2017):  Dolazak u gradić Komo, na istoimenom italijanskom jezeru, u popodnevnim časovima, gde pravimo desetočasovnu tehničku pauzu. Fakultativni obilasci, slobodno vreme za šoping, šetnju i upoznavanje grada. Mogućnost individualnog odlaska do prestonice mode Milana ili šarmantnog švajcarskog grada Lugana. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja kroz Sloveniju I Hrvatsku sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

Dan 13 (09.10.2017):  Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima

 • CINQUE TERRE čine pet sela ušuškanih u stenama na obali mora, šarenih fasada: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Sva ova mesta se zbog svoje nesvakidašnje lepote nalaze na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Do njih je moguće stići samo vozom i pešice, tako da smo organizovali izlet vozom do njih. Tokom vekova starosedeoci su pažljivo gradili terase na strmim, neravnim brdima, sve do litica koje gledaju na more.
 • LISABON CITY TOUR – obilazak grada autobusom sa lokalnim vodičem. Kula Belem na obali reke Težo, iz ranog XVI veka, danas se nalazi na listi UNESCO-ve svetske kulturne baštine. Spomenik otkrićima je u obliku karavana sa Princom Henrijem na brodu i slikama čuvenih moreplovaca koji su učestvovali u zlatnom dobu pomorskih otkrića. Manastir Žeronimo je nastao na mestu monaške pustinje Ermida do Restelo koju je osnovao Henrik Moreplova 1450.godine. U ovom samostanu je poslednju noć proveo Vasko da Gama pred plovidbu za Indiju. Bairro Alto je srce grada sa mnoštvom klubova poppločanim uličicama gde ćete osetiti pravu duh Portugala. Alfama (arapsa reč – vruća fontana ili kupatilo), najstarija četvrt Lisabona, koja je nastala u podnožju tvrđave Svetog Đorđa. Atmosfera i boje iz starih dana, zvuci fada, veš koji se suši na prozorima, tramvaji; Okeanarijum – uživanje u svetu Atlantika
 • GRADOVI PORTUGALIJE: Sintra, mistični grad sa kućom masona, tvrđavom i Nacionalnom palatom, osnovana je od strane Mavara početkom IX veka; Cabo da Roca – najzapadnija tačka Evrope gde se talasi odbijaju o stene i gde možete dobiti sertifikat da ste bili na krajnjem zapadu starog kontinenta;
 • FREEPORT LEASURE  je outlet tržni centar koji se nalazi na periferiji Lisabona. Imaćete priliku da pored dobrog šopinga i pređete most Vasko da Gama
 • Milano je prestonica italijanske mode, grad glamura. Nakon dolaska na jezero Komo, možete individualno vozom otići do Milana. Ne treba propustiti katedralu – Milanski Duomo, zgradu opere – Skalu i crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj se nalazi čuvena Leonardova slika „Poslednja večera“ (obilazak je potrebno rezervisati unapred)
 • Lugano je prava prilika da na ovom divnom putovanju obiđete još jednu zemlju – Švajcarsku. Po dolasku u gradić Komo možete se odlučiti za odlazak vozom u ovaj grad koji nazivaju švajcarskim Monte Karlom zbog velikog broja kazina. Nalazi se na obali jezera Lugano, gde se možete kupati uz kontrast vrhova Alpa i palmi uz obalu jezera

Opšte napomene:

 • Organizator putovanja je JUNGLE TRAVEL sa licencom OTP 266/2010.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA JUNGLE TRAVEL-a
 • Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Putnici su obavezni da ostanu u autobusu na mestima koja nisu predviđena za pauze (granice, check point stanice, naplatne rampe itd.); u slučaju da putnik napusti vozilo bez prethodnog dogovora sa vodičem, sam snosi sve eventualne troškove i posledice
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu. U zavisnosti od  tipa prevoznog sredstva , postoji mogućnost doplate za željeno mesto u autobusu u iznosu od 20eur po osobi (ovu mogućnost možete iskoristiti isključivo prilikom prijave)
 • Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika za daleka putovanja i 50 putnika za evropska putovanja
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana ili drugih objektivnih okolnosti, organizator putovanja obaveštava putnike o otkazu aranžmana najkasnije 10 dana pre datuma polaska za daleka putovanja i 5 dana pre datuma polaska za evropska putovanja
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija
 • Kod aranžmana koji uključuju prevoz low cost avio kompanija, u slučaju odlaganja leta, otkaza ili gubitka konekcije putnici su dužni da sami plate novonastale troškove i agencija ne može da utiče na okolnosti koje su van njenog dometa
 • Cene low cost aranžmana podložne su promenama i po uplati avansa se proveravaju tarife i putniku se potvrđuje cena aranžmana
 • Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija od strane avio kompanije
 • Satnice letova navedene u planu i programu ili dobijene od strane agencije podložne su promeni i isključivo zavise od avio kompanije
 • Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima
 • Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje
 • Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta
 • Prilikom prijave potrebno je dostaviti kopiju pasoša/podatke pasoša sa kojim će putnik putovati na samo putovanje. Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom

Napomene u vezi sa smeštajem:

 • Organizator putovanja, JUNGLE TRAVEL, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta; ukoliko postoji mogućnost, agencija se trudi da izađe u susret željama putnika (molimo Vas za razumevanje, budući da je ovo putovanje zamišljeno kao dobra zabava i avantura)
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 10h ili 11h.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta
 • U nekim smeštajima Azije, Afrike i Latinske Amerike nema vruće vode
 • Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu
 • Putnici koji putuju sami u nekim programima imaju mogućnost da uz doplatu budu sami u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine i pol saputnika. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu

Napomene u vezi sa fakultativnim izletima:

 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti
 • Fakultativni izleti se realizuju od strane lokalnih agencija i Jungle Travel nije u mogućnosti da utiče na stvari Van dometa agencije vezane za samu realizaciju izleta.
 • Fakultativne izlete često vode lokalni vodiči na samim lokalitetima na engleskom jeziku. Uplatom izleta putnik prihvata sve uslove lokalne agencije bez prava na žalbu
 • Agencija ne može uticati na dužinu trajanja putovanja do lokaliteta, vremena polaska, povratka ili obilazaka kao ni stručnost lokalnih vodiča

Napomene u vezi sa vizama:

 • Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju
 • Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju
 • Putnici su dužni da dokumenta za viziranje dostave najkasnije mesec dana pre putovanja, a ukoliko ih ne dostave u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje
 • Putnici koji ne poseduju nove biometrijske pasoše Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju i da sami obezbede vize za putovanje
 • Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata
 • U slučaju nedobijanja vize agencija ne snosi odgovornost

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here