MAČKE… Jednostavno, mačke! (VIDEO)

Još se u Starom Egiptu mačka smatrala za svetu životinju, a danas mnogi od nas ne mogu da zamisle svoju svakodnevnicu bez ovih vragolastih ali u isto vreme i nežnih ljubimaca. One su inteligentne, vide u mraku, mogu da komuniciraju sa delfinima, ne osećaju ukus slatke strane iako vole da je jedu…

Mačle video
Izvor: pixabay.com

Mnogi naučnici su bili ponosni vlasnici mačaka, a upravo zahvaljujući svom mačku, naučnik Nikola Tesla je odlučio da se bavi proučavanjem elektriciteta nakon što je kao mali ugledao mačku kako se nakostrešila. Za razliku od pasa koji mogu da proizvedu 10 različitih zvukova, mačke mogu čak 100. Zahvaljujući tome potpuno mogu da prilagode svoju boju glasa kako bi komunicirale sa ljudima.

Na internetu se mogu naći mnogi snimci upravo mačaka koje govore, kao i one koje su smešne, slatke, pomalo ljute ili veoma vešte. Da li vi poznajete neku od njih? Ako je vaš odgovor ne, evo prilike da ih upoznate.

Mislim da niko ko je gledao ovaj snimak nije ostao ravnodušan na „privatan razgovor“ ovde dve mace i na način na koji razmenjuju nežnost, ali verujem da ste poželeli da znate o čemu one pričaju. Ovaj snimak je snimljen pre oko 10 godina i ubrzo je postao veoma popularan. Dve ženke,  Mossy i Stina svakodnevno komuniciraju na ovaj način, a njihovi vlasnici i dan danas uživaju u tome.

Originalni snimak mačka koji govori „Oh Long Johnson“ odnosno ono što naše uši razumeju i čuju, prvi put se pojavio 1998. godine u emisiji „Najsmešniji kućni video Amerike“ (America’s Funniest Home Video ), a na Jutjub kanalu je postavljen u aprilu 2006. godine i ubrzo je imao veliki broj pregleda a mačak je postao internet fenomen.

Mačak Didga je verovatno najpoznatiji mačak, bar kada su veštine i sposobnosti u pitanju. Pored toga što izvodi razne akrobacije, on vozi i skejtbord. Vlasnik ga je pronašao dok je bio mače i usvojio, a vremenom i trenirao kako bi napravio njegov zvanični youtube kanal na kome će promovisati njegove sposobnosti i da pokaže ljudima širom sveta da su mačke inteligetne i da se mogu naučiti raznim stvarima.

Da i mačke umeju da masiraju jedna drugu i relaksiraju se dokazuje ovaj video, koga je pogledalo više od 16 miliona ljudi. Naravno one nisu jedine, ali su definitivno najslađe.

Nemate dovoljno prostora za mačku? To nije problem za Maru, macu koja voli da se zavlači u kutije, kofere, ćupove… Maru je zasigurno najpoznatija i najgledanija mačka sa svojim kanalom na kome su njeni snimci sa svim njenim vratolomijama.

Prilično otkačen video koji obavezno mora da vas nasmeje ma koliko puta ga pogledali. Piggy je očarala sve ljubitelje mačaka, a vlasnici tvrde da ona veoma često hoda na ovaj način, bez nekog posebnog razloga.

Kada je u pitanju hrabrost ali i, moglo bi se reći, titula za jednu od najslađih maca, ovaj video nosi pobedu. Ona se hrabro suprotstavlja rotvajleru i zahvaljujući tome ovaj video je biran mnogo puta kao jedan od najslađih kada su emisije o životinjama u pitanju.

Mačka koja traži pažnju – ovaj video vas jednostavno vas ne može ostaviti ravnodušnim. Svoju vlasnicu nežno gurka kako bi je pomazila čim ona prestane to da radi. Njoj sigurno nikada ne bi dojadilo maženje.

Mnogo je videa u kojima mačiči polako tonu u san i svaki od njh je na svoj način presladak. Međutim Baltazar-mače koje umorno tone u san i ne može mu se odupreti, može se svrstati u jedan od najlepših. 

Kojoj god „kategoriji“ pripadili, svaki od ovih videa je poseban i slobodno može nositi upozrenje: „Pazi, preslatko“. Mačke su osvojile Jutjub i to će definitivno nastaviti da rade i dalje.

Amela Đurakovac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here