Sunđer Bob: Male tajne naših junaka sa dna mora

Čuveni crtać Sunđer Bob Kockalone brzo je postao omiljeni kako među decom, tako i među odraslima. Ako ste i Vi veliki ljubitelj ovog crtaća, onda će Vas sigurno zanimati ove male tajne i zanimljive činjenice o, sada već, čuvenom crtaću.

Sunđer Bob
Izvor: pixabay.com

Sunđer Bob zanimljivosti

* Svima je dobro poznato da su Sunđer Bob i Patrik najbolji drugovi, a da li ste znali i to da su Patrik i Gari zapravo rođaci. Porodično stablo koje se pojavljuje u jednoj od epizoda neosporiv je dokaz.

* Čuveni lik Lignjoslava zapravo nije lignja, nego oktopus.

* Sunđer Bob je prvobitno na engleskom bio nazvan SpongeBoy, ali je iz određenih razloga ime promenjeno u SpongeBob.

* Prvi crtež Sunđer Boba je bio vrlo nalik ovom današnjem. Lik je u suštini nepromenjen, a jedino što ga izdvaja od lika kakvog mi danas poznajemo jeste karakterističan zeleni kačket.

 Keba Kraba je zapravo zamka za jastoge i krabe, tj kavez. A kako Gospodin Kraba većinu vremena provodi u svom restoranu, sigurno da postoji određena simbolika u tome.

* Morske zvezde nemaju mozak, zato je Patrikov lik predstavljen kao izuzetno glup.

* Ako se sećate epizode kada Sunđer Bob doživljava povredu i odbija da izlazi iz kuće kako se opet ne bi povredio, onda ćete se setiti i da kao zamenu za prijatelje pronalazi novčić, stari čips i iskorištenu maramicu. U tome se nalazi još jedna skrivena poruka. Novčić predstavlja novac, čips hranu, a iskorištena maramica seks.

* Svaki epizoda ovog crtanog filma traje 22 minuta.

* Glas našem Sunđer Bobu, dala je Vladislava Đorđević, glumica i pevačica grupe Vroom sa kojom je izdala je čak dva albuma.

* I kao poslednja, možda najveća misterija i ideja Sunđer Bob Kockalone crtaća je to da su svi likovi u njemu zasnovani na ideji 7 smrtnih grehova. Patrik predstavlja lenjost, Lignjoslav gnev, Kraba pohlepu, Plankton  zavist, Gari neumerenost u jelu i piću, Sendi gordost, a Sunđer Bob požudu.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here