MatHackathon “No limits. Pure creation.” od 22. do 24. aprila

Studentska organizacija Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu – Omikron, organizuje timsko takmičenje u brzom razvoju softvera – MatHackathon.

 

Ovogodišnji, drugi po redu MatHackathon pod sloganom “No limits. Pure creation.” održava se od 22. do 24. aprila na Matematičkom fakultetu.

Na ovom projektu mogu učestvovati studenti i učenici srednjih škola, uzrasta od 18 do 26 godina u timovima po četiri člana.

MatHackathon je takmičenje u programiranju na kom će timovi učesnika ceo dan i noć proveti pokušavajući da osmisle aplikaciju korišćenjem tehnologije po izboru, na temu koju će saznati na dan takmičenja.

Pored takmičarskog dela u okviru MatHackathona učesnici će imati priliku da čuju niz predavanja na temu informacionih tehnologija koje će održati profesori Matematičkog fakulteta, kao i zaposleni u uspešnim kompanijama širom Srbije.

Cilj takmičenja je promovisanje značaja praktično-upotrebljivog znanja iz programiranja, ali i stvaranje novih ideja i rešenja za probleme koji se sreću u svakodnevnom životu.

Projekat su podržali Microsoft Development Centar Serbia i Devana Technologioes kao zlatni sponzori, Endava. E-Smart Systems i ICT Hub kao srebrni sponzori.

Prijavljivanje za takmičenje je besplatno i traje do 17. aprila.

Više informacija o događaju i načinu prijavljivanja nalazi se na sajtu i Facebook stranici MatHackathon-a.

Pročitaj više http://fakulteti.edukacija.rs/desavanja/mathackathon-no-limits-pure-creation-od-22-do-24-aprila

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here