Međunarodni Letnji Akademski Kurs „IT’s all about Dbase!“

Prijave za 10. Međunarodni letnji akademski kurs pod nazivomIT’s All About Dbase!“, koji će se održati u periodu od 21. do 30. jula, su otvorene. Na kursu će, pored 22 odabrana studenta sa 95 evropskih univerziteta, učestvovati i 20 studenata sa niškog univerziteta koji se mogu prijaviti do 30. juna. Učesnici će prisustvovati obrazovnom akademskom kursu međunarodnog karaktera, koji organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST u saradnji sa Univerzitetom u Nišu i fakultetima koji mu pripradaju. Svi zainteresovani studenti se mogu prijaviti putem sajta. Jedini kriterijum po kojem će se birati učesnici letnjeg akademskog kursa je motivaciono pismo.

Međunarodni Letnji Akademski Kurs „IT’s all about Dbase!“

Kurs „IT’s All About DBase!” namenjen je prvenstveno studentima elektronike i informatike Univerziteta u Nišu, budući da su baze podataka jedinica koja se obrađuje. Učešće na kursu se plaća 1500 dinara, a osim predavanja koja će držati stručni predavači iz ove oblasti, u cenu su uključene i dnevne aktivnosti koje imaju za cilj upoznavanje sa drugim kulturama. Nakon završenog kursa će svim učesnicima biti dodeljeni sertifikati koje potpisuje akademski pokrovitelj.

Akademski deo kursa se sastoji od 29 sati stručnih predavanja, treninga i radionica koji se tiču baza podataka, a predavanja će biti održana na engleskom jeziku, realizovana od strane profesora Univerziteta u Nišu, ali  i predstavnika kompanija koji se bave ovom oblašću.

Pored svog akademskog dela, značajan deo Međunarodnog Letnjeg Akademskog Kursa predstavlja i njegov kulturno-socijalni aspekat. Organizovanjem specifičnih događaja, poput Srpske Večeri i obilaska Niša, strani učesnici će imati priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom našeg grada, naroda i zemlje. Sa druge strane, organizovanjem događaja poput Internacionalne Večeri, domaćim učesnicima će biti pružna prilika za upoznavanje kulture i tradicije svih zemalja odakle dolaze strani studenti.

Kurs za domaće učesnike ima i višestruku kulturnu i socijalnu korist, jer se radom na projektu u internacionalnoj sredini stiču iskustva o stvaranju zdrave okoline za razvoj novih ideja koje pomažu ne samo individualni razvoj učesnika, nego i razvoj našeg regiona i zemlje u celini.

Više informacija o kursu možete pronaći na zvaničnom sajtu ovog događaja

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here