Mladi istraživači Srbije – Češka

Zašto preporučujemo ovaj kamp :
Dobrodošli u Češku, zemlju zamkova, hokeja i šećera u kocke! Na samoj obali reke Labe nalazi se selo Češke Kopisti, a u njemu farma koja raširenih ruku čeka sve ljubitelje organske hrane, životinja i svežeg vazduha.

Dvonedeljni volonterski kamp koji se ovog leta organizuje na pomenutoj farmi idealna je prilika za sve one koji bi svoje leto proveli totalno drugačije od drugih. U opisu poslova koje će volonteri obavljati uglavnom nailazimo na varijacije raznih vrsta fizičkih radova, od svih vrsta baštenskih, pa do radova na renoviranju kuće (zbog toga se volonterima preporučuje nošenje radne odeće i obuće). Pored toga, organizatori su se potrudili da volonterima obezbede predavanja o najrazličitijim temama vezanim za taj predeo Češke, kao i radionice na kojima će volonteri, na primer,  moći da nauče kako da naprave sveće od pčelinjeg voska. Još jedan od zadataka volontera biće i pripremanje doručka, ručka i večere za sve na farmi, pa je to odličan način da im pokažete svoje kulinarske sposobnosti.

Za produktivan rad, najbitniji je  kvalitetan odmor.  Prostor koji kamp obuhvata je naime dovoljno veliki da volonteri praktično mogu da biraju kako će iskoristiti svoje slobodno vreme. Od njih zavisi da li žele da roštiljaju, igraju fudbal, šetaju pored reke ili žele da posete obližnji grad Litomerice. Dovoljno je samo pomisliti na druženje pored reke nakon napornog dana, kako bi se otklonile sve negativne misli i zaplovilo u onu vrstu zadovoljstva koju poznaju samo vredni.

Kampovi ove vrste okupljaju ljude iz preko 20 različitih zemalja. Ovo je fantastična prilika da usavršite svoj engleski, kao i da upoznate osobe sa možda poptuno drugačijim pogledom na svet. Dopustite sebi da uživate, a prijateljstva stečena na volonterskim kampovima i granice koje ćete zajedno pomeriti će možda biti podstrek za vaše naredno putovanje.

Gde : Ceske Kopisty, Czech Republic
Kad : 08.07.2018 – 21.07.2018
Više info na ovom linku  : https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=15294

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here