Mladi Istraživači Srbije – Nemačka

Ako voliš Epsku fantaziju i oduvek si želeo da se šetaš koridorima srednjevekovne građevine, ovaj zamak će te oduševiti!
Zamak Lohra smešten  je u srcu Nemačke, u opštini Grosslorha, na samom obodu prirodnog rezervata.
Kako je sagrađen u Srednjem veku, star je više od 1000 godina, a prema legendi, moguće je da je ime dobio u čast boginje Lare, čije se svetilište nalazi u blizini.
Lohra je bio napušten dug period, sve do 1990. godine. Tada je organizacija ,,Open Houses’’ počela da renovira ovu građevinu i oživljava je održavanjem brojnih volonterskih kampova, galerija i koncerata. Buduči da je zamak domaćin mnogih događaja, imaćete priliku da se susretnete i sa drugim volonterskim grupama I zajedno ćete učestvovati u aktivnostima  koje bi uključivale rad na očuvanju kulturne baštine, kao i brigu o prirodi. Posed se prostire do deset hektara, a Lohra je okružen zelenim površinama, na kojima bi učesnici sekli travu, a u slobodno vreme uživali u tišini i spokoju brojnih šuma i livada.
Ako ste spremni da istražujete, peške možete posetiti skrivenu crkvicu Kloster Münchenlohra, a u slučaju da poželite odmor od prirode, ne brinite,  ekskurzije do gradova (Sondershausen, Mühlhausen ili Nordhausen) će takođe biti organizovane.
Lohra se sastoji iz 20 građevina od kojih svaka datira iz različitog istorijskog perioda (od Srednjevekovnih zidina, preko Renesansnog dvorca I crkve iz doba Romantizma, čak do početka 20. Veka) a vaše spavaće sobe će upravo biti u nekima od njih!
Povučeni duhom Srednjeg veka, možda poželite da napravite veliku gozbu, i da se osećate baš kao nemački grofovi koji su jednom davno tu boravili. Sjajna ideja!
Kuhinja vam je obezbeđena, a vi, naravno, ne zaboravite da ponesete neki domaći recept i učinite ručak zanimljivijim.
Pripremite se da doživite avanturu, jer ko još može da kaže da je živeo u zamku?!
Gde: Grosslohra, Nemačka
Kad: 21.05.2018. – 02.06.2018.
Vise info na ovom linku: https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=14716
PODELI
Katarina Stefanović
Koordinator PR tima. Studentkinja Fakulteta organizacionih nauka, smera menadžment i organizacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here