Mladi Istraživači Srbije – Italija

Zašto preporucujemo ovaj kamp:
Kažu da je duša Italije. Mesto koje nudi ključ za razumevanje čitavog Mediterana. Ručak na Siciliji traje po tri sata, a u hrani se uživa uz razgovor i vino. Na trgovima uz zvuke madnoline pulsira život. Sa svih strana čuje se „perfavore, gracie i skuzi“. Kažu da je Sicilija čarobna.

Volonterski kamp koji se ovog leta održava u mestu Taormina, na istočnoj obali Sicilije, sjajna je prilika za sve ljubitelje knjige, muzike i kulture da postanu deo jednog internacionalnog festivala. Festival knjiga Taobuk (Taormina + book) ulazi u sedmu godinu postojanja i za to vreme uspeo je da privuče pažnju velikog broja posetilaca . Zadatak volontera biće da učestvuju u organizaciji konferencija za štampu, upravljaju funkcionisanjem info pultova i da, u saradnji sa volonterima iz razniih zemalja, stvore pozitivnu atmosferu koja će najlepše oslikati duh jedne takve manifestacije. Važno je i napomenuti da će volonteri biti smešteni u četvorokrevetnim sobama, tako da su stvoreni svi preduslovi za dobar provod i kvalitetan rad.  Tema ovogodišnjeg festivala je “Očevi i  sinovi”, a dok pisci, novinari, umetnici i filozofi iz celog sveta budu raspravljali o važnosti nasleđene kulture, ko zna, možda i vi naučite nešto o sebi što još niste znali.

Svoje slobodno vreme volonteri mogu iskoristiti da posete obližnja mesta poput Kastemole (Castemola), Savoke (Savoca) i Prekrasnog Ostrva (Isola Bella). Verujte nam, dovoljno je samo raspitati se malo o ovim prelepim mestima i ranac će vam već biti na leđima a misli u oblacima.

Nećete videti italijansku mafiju ali hoćete sela u kojima je sniman filmski klasik „Kum“. Oko vas će šuštati maslinjaci dok se žičarom spuštate na peščanu plažu da jedete crvene narandže. U sumrak vam ostaje još samo da se zaljubite. Šta čekate?

Gde : Taormina, Sicily, Italy
Kad : 20.06.2018 – 27.06.2018
Više info na ovom linku: https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=15671

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here