Mladi istraživači Srbije – Francuska

Zašto preporucujemo ovaj kamp:
Volite decu, imate liderski duh i želite da se okušate u organizaciji festivala? Ako je odgovor da, pakujte kofere i pravo na RIOM – Kids festival, međunarodni volonterski kamp u Riomu u Francuskoj.

Svake godine grad Riom organizuje festival „My summer in Cerey“, čiji je cilj da deci koja tokom leta nisu u mogućnosti da odu na letovanje, ponudi razne sportske, rekreativne i kulturne aktivosti. Tada vi stupate na scenu. Naime, u duhu upoznavanja i prevazilaženja kulturoloških razlika, već petu godinu za redom međunarodni voloneri učestvuju u samoj organizaciji dečijeg festivala. Svakog popodneva tokom 10 dana volonteri će zajedno sa lokalnim stanovništvom animirati decu, dočekivati publiku, služiti sokove, ali i pomagati oko zip-line-a, trampoline i ostalih animatorskih sprava. Cilj svih aktivosti jeste da i vi, kao organizatori, maksimalno uživate, upoznate nove ljude i lepo se provedete. 

Nekoliko dana po dolasku na kamp biće posvećeno upoznavanju okoline, istraživanju grada Rioma (koji je poznat po svojoj renesansnoj arhitekturi), upoznavanju lokalnog stanovništva, glavnih organizatora, volontera…  Svoje slobodno vreme volonteri takođe mogu iskoristiti da posete muzeje, restorane i ostale zanimljivosti ovog šarmantnog gradića. Ujedno, na ovom kao i na ostalim kampovima  imaćete priliku i da predstavite našu državu, te pripremite svoje omiljene pesme, recepte, igre…  Legenda kaže da će se priča o volonteru/ki  koji bude spremio/la najbolju hranu na kampu, prenositi sa kolena na koleno i da će svi budući volonteri pokušavati da mu/joj se približe makar na tren. J   Radni jezik kampa biće engleski, ali pošto ćete biti u kontaktu I sa najmlađima, osnove francuskog će vam takođe biti od korsti.

Ovim kampom ispisujući svoju volontersku priču, postaćete i deo nečijeg detinjstva! Požurite sa prijavom, ima još svega par slobodnih mesta!  Čekamo vas!

Gde:  Riom, France
Kad : 06.07.2018 – 21.07.2018
Više info na ovom linku : https://www.mis.org.rs/volontiranje/volonterski-kampovi-u-inostranstvu/pretraga-kampova/detalji-o-kampu/?campid=15102

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here