Mladi iz Srbije ponovo najbolji u regionu

Organizacije iz Srbije i ove godine su najuspešnije na Balkanu u omladinskoj komponenti Erazmus+ programa. U drugom roku poziva za KA2 (Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan), od 17 podržanih projekata, čak 11 je iz Srbije.

Prema zvaničnim informacijama objavljenim od strane Izvršne agencije iz Brisela, 1.690.920.5 evra je izdvojeno za projekte u Srbiji, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su organizacije iz Srbije takođe bile najuspešnije u regionu Zapadnog Balkana, sa odobrenim 1.525.686,6 evra za realizaciju međunarodnih projekata.

Među odobrenim Erazmus+ projektima u Srbiji našle su se i teme kao što su sport, jednakost, unapređivanje omladinskog rada, zapošljavanje, socijalno preduzetništverasmuspluso, umetnost, mreža omladinskog rada, aktivizam mladih itd.

Projekti su prilika za mlade i omladinske radnike iz cele Evrope da posete Srbiju, uče i usavršavaju se putem treninga, seminara, omladinskih razmena, Evropskog volonterskog servisa i drugih aktivnosti, kao i za mlade iz Srbije da putuju i usavršavaju se u zemljama Evrope.

Više informacija o podržanim projektima možete pronaći ovde.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here