Moranje

#Kako Ovca kaže

 

Moraš:

 

Ustati na zvuk alarma

 

Raditi

 

Raditi

 

Kuvati

 

Prati

 

Čistiti

 

Peglati

 

Reprodukovati se.

 

Napomena: sve navedene radnje delati uz osmeh. I to širok.

 

Strpajte me u prihvaćene okvire. Dajte da sedim negde 8 sati. Da se pravim da nešto obavljam. Možda je baš to ono što je neophodno. Tako mora. Ovako imam previše vremena za razmišljanje. Za ove sitne buntove koji mi i ne pripadaju. Nisam još uvek dospela u šake stereotipa.

 

Moraš biti ovakva i ovakva. Moraš ovo i ono. Blablabla…

Samo govorim sebi – Moraš shvatiti šta istinski želiš. Boriti se za to. I moraš biti srećna. I moraš biti svoja… Koliko god okolini delovala suludo u ostvarivanju svojih želja ne smeš odustati. Kad neko poželi da te promeni, izbriše neku tvoju „manu”, ti je, Katarina, istakni još više. Jesi li tvrdoglavi bikonja ili nisi? Dobro, neke promene su dobrodošle, jesi dosta zadrta, u svojoj crno-beloj eri. Ne moraš baš uvek da hejtuješ sve novotarije. Ako su neke promene na bolje, prihvati ih, sarađuj malo sa svetom, samo ne daj da izbrišu tebe i tvoju nesavšenu jedinstvenost.

E, da, jako bitno! Moraš naći zagrljaj koji će te udomiti, koji će svemu dati neki viši smisao.Ne mogu se sad praviti da mi nije potreban. Jeste vala, videh da je dokazano i sa naučne strane, prilikom grljenja se luči hormon oksitocin koji smiruje. A, tebi, tako ludoj, jeste potreban takav smirujući osećaj. Svima nam to treba na kraju dana. Nečije ruke, razgovor, smeh, svađa, sukob. Sve ima više smisla u dvoje.

 

Sve ove stvari ljudi tako retko govore jedni drugima suviše opterećeni računima, ratama i drugim brojčanim boljkama. Ako ipak rešim da se reprodukujem, klincima ću puniti glavu samo takvim pogledima na svet. I da se razumemo, ne sumnjam ja da mi svakako ne ginu sve radnje s početka, ali hajde da se život ne pretvori u spisak obaveza, namirnica, u puko trenje… Samo toliko…

 

Autorka: Katarina Aleksić

Izvor: Blacksheep.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here