Muzej Sigmund Frojda gostuje u Beogradu

  Muzej Sigmunda Frojda prvi put gostuje u Beogradu izložbom “Dakle, ovo je jači pol” koja će sutra biti otvorena u Kolarčevoj zadužbini.


  Psihoanalitičko društvo Srbije, obeležavajući jubilej 160 godina od rodjenja Sigmunda Frojda, organizuje ovu izložbu u saradnji sa Bečkim psihoanalitičkim društvom i Muzejom Sigmund Frojd, a uz veliki doprinos Austrijskog kulturnog foruma u Srbiji.

  Kako je navela predsednica Psihoanalitičkog društva Srbije Jasminka Šuljagić za sajt Kaleidoskop, izložba se ne ograničava samo na stručnu javnost, već je otvorena i za širu publuku, a biće praćena konferencijom na kojoj će članovi Psihoanalitičkog društva Srbije, zajedno sa kolegama iz inostranstva, govoriti o mnogim aspektima ženskog pitanja danas.

  “Dakle, ovo je jači pol” – ironična je aluzija kojom je, kako se priča, Ema Ekštajn jednom prilikom pozdravila Frojda. Iako ovako sažeta, citirana opaska sadrži u sebi mogućnost novih interpretacija prevladavajućih rodnih uloga. Kao pacijenti, ove žene su Frojdu omogućavale temelj za otkrivanje nesvesnog, i sam “otac psihoanalize” potvrdjivao je da je tretman koji je bio poznat kao “lečenje razgovorom” razvio sa njima zajedno.

  Izložba će biti otvorena sutra u 17.30 i traje do 27. decembra.

  Više o samoj izložbi pogledajte OVDE

  PODELI
  Portal Mladi
  Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here