Nagrađivane knjige kao nagrade za verne čitaoce od Lagune i PM!

Pre dve nedelje smo pokrenuli jednu novinu za vas, i to na nivou cele Srbije. 😀 Obećali smo vam da ćemo na svake dve nedelje, za vas imati po dve knjige koje vam daruje izdavačka kućaLaguna! Knjige će moći da dobije bilo ko od vas jer će biti deljene na teritoriji cele Srbije i moći ćete da ih preuzmete u najbližoj knjižari Lagune.

Ovog puta delimo dve sjajne knjige – veliko delo dobitnika Andrićeve nagrade Dragoslava Mihailovića „Petrijin venac“  (na FB) i knjigu dobitnice Pulicerove i Nobelove nagrade Toni Morison „Žena u belom“ (na Instagramu).

Kako do knjiga, o čemu nam pričaju, ali i gde i kada ih delimo… pročitajte u nastavku.

Laguna knjigeToliko puta razgrabljivan 12 godina stari roman „Petrijin venac“ naprosto mora da ima svaka kućna biblioteka…

„Dragoslav Mihailović kroz usta i dušu radnice i mučenice Petrije Đorđević, glavne junakinje, priča o lepoti i muci čovekovoj na zemlji, ali tako ispričanoj i s takvim jezičkim amalgamom izvedenoj, da joj nema premca u novijoj srpskoj prozi“, Slobodan Selenić.

Laguna i PM imaju poklon(e) za vas: Dve knjige svake dve nedelje za naše čitaoce!

PRATITE NAS: Svake nedelje vodimo vas na nekoliko mesta – bioskopi, pozorišta, muzeji, izložbe, posete…

Saznajte prvi informacije koje se tiču nas, mladih! Šta je to novo u gradu, festivali, studentska obaveštenja…

„Žena u belom“ je prvi roman Toni Morison koji se odvija u sadašnjosti. U središtu ove potresne priče, koja govori o tome kako patnje iz detinjstva čoveku oblikuju i uništavaju život, jeste Nevesta – mlada žena prekrasne kože boje abonosa, koja je samo delić njene lepote, njene smelosti i samopouzdanja, njenog uspeha u životu, ali i njene nesreće.

„Toni Morison ima dovoljno širine duha da uvidi titraje nade u slomu, neophodnu intelektualnu dubinu da pojmi kontekst i dobrotu da to podeli s nama.“ Philadelphia Inquirer.

Laguna knjigeKako možete dobiti neku od knjiga koje smo vam spremili u dogovoru sa timom Lagune (samo tri brza koraka):

„Petrijin venac“ delimo nana zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladii kako biste bili potencijalni dobitnik, potrebno je da:

  1. Zapratite zvanični Twitter nalog PortalMladi  (https://twitter.com/PortalMladi)
  2. Na FB stranici gde smo postavili tekst da delimo Laguna knjige šerujete tekst (javno), i da
  3. Takođe, na našoj FB stranici, u komentaru posta gde se dele knjige napišite odakle ste (iz kog ste grada).

Ko želi da učestvuje u „igri“ za „Ženu u belom“, neka poseti naš zvaničniInstagram naloggde ćete naći sve intrukcije kako da učestvujete.

To je to. Detalji odabira srećnih dobitnika, vreme njihovog objavljivanja kao i način preuzimanja knjiga biće objavljeni na zvaničnom Fejsbuk nalogu PortalMladi.

SREĆNO svima i da čitamo zajedno.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here