Nagradni konkurs: Zavisnost na „ignore“!

„Zavisnost na ignore!“ je projekat koji sprovodi Zavod za javno zdravlje Pančevo pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu APV.

Nagradni konkurs Zavisnost na „ignore“!

Cover fb

PRAVILA NAGRADNOG KONKURSA

Nagradni konkurs za najbolji kratki film i poster na temu prevencije bolesti zavisnosti kod mladih pod nazivom „Zavisnost na ignore!“ realizuje Zavod za javno zdravlje Pančevo pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.

Konkurs se realizuje u okviru projekta pod istim nazivom u periodu od 01. april do 01. juna 2016. godine.

U nagradnom konkursu mogu učestvovati svi mladi, učenici VI-VIII razreda osnovnih škola i učenici srednjih škola, sa teritorije AP Vojvodine. Autor kratkog filma i postera može biti pojedinac ili grupa: za poster do 2 lica, za kratak film do 4 lica. Poruka filma treba biti u duhu sprečavanja bolesti zavisnosti (bilo koje vrste –alkohol, droga, duvan, kockanje, internet). Autor ili grupa autora može imati podršku nastavnika. Isti autor može učestvovati u obe konkurencije (kratak film i poster).

Učešće na konkursu se ostvaruje slanjem:
• kratkog filma (trajanja do 3 minuta) ili
• postera formata A2 (dozvoljena svaka kreativna forma realizovana kao fotografija ili kolaž fotografija uz tekst poruku, crtež ili slika sa tekstom, strip ili kombinacija po želji, urađeno bilo kojom tehnikom. Poster je potrebno uraditi kao elektronski format (Corel ili Picasa) ili crtež-sliku fotografisati u visokoj rezoluciji kako bi se mogao štampati u formatu 70x50cm.
Uz rad je potrebno poslati i popunjenu prijavu za konkurs (ime i prezime, škola i razred, mesto, naziv rada).

Radovi se šalju na e-mail adresu: [email protected]
ili narezani na CD poštom na Zavod za javno zdravlje Pančevo, Pasterova 2, 26000 Pančevo, sa naznakom Za nagradni konkurs „Zavisnost na ignore!“.

Svi radovi koji ispunjavaju uslove konkursa biće postavljeni na facebook stranicu „Zavisnost na ignore!“. Radovi koji sadrže eksplicitne scene nasilja ili uvredljive poruke neće imati mogućnost da učestvuju u nagradnom konkursu.

Svi objavljeni radovi biće dostupni svim korisnicima interneta na facebook stranici pod rednim brojem kako budu pristizali. Svi učesnici konkursa prihvataju mogućnost daljeg distibuiranja njihovih radova, u elektronskom ili štampanom izdanju, na medijima i u promotivnim kamanjama.
Konkurs je namenjen mladima sa teritorije AP Vojvodine, ali ukoliko žele i mladi van Vojvodine da im se radovi objave na facebook stranici to će im to biti omogućeno, ali njihovi radovi neće ulaziti u izbor za nagradu.

Pobednici se biraju u dve kategorije: Najbolji kratki film i Najbolji poster na temu bolesti zavisnosti.
U kategoriji kratki film bira se najbolji film po mišljenju stručnog žirija i najbolji film po mišljenju facebook pratilaca. U kategoriji poster bira se najbolji rad po mišljenju stručnog žirija i facebook pratilaca zajedno. Najbolji poster uz prigodnu nagradu biće i štampan i distribuiran školama u Vojvodini. Takođe ćemo nagraditi i školu iz koje pristigne najveći broj radova na temu prevencije bolesti zavisnosti.
Prvoplasirane, drugoplasirane i trećeplasirane radove i autore promovisaćemo i nagraditi na završnoj manifestaciji konkursa 24.06.2016. u Pančevu, a povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.

Svaki član žirija bira tri po njemu najbolja rada u kategoriji kratki film i ocenjuje sa 5, 3 ili 2 boda. Bodovi žirija se sabiraju i proglašava se pobednik.
Takođe se nagrađuje i najbolji film po mišljenu pratioca na facebooku tj. film sa najviše lajkova.
Najbolji poster se žirira na isti način kao kratki film i dodaju se bodovi dobijeni na osnovu lajkova (5, 3 i 2 boda; 5 bodova za najviše lajkova). Pobednik je poster sa ukupno najvećim brojem bodova.

Rezultati glasanja i broj glasova biće javno objavljeni na facebook stranici.

Stručni žiri:
• Branislav Radovanović magistar kretaivne FTV produkcije (FDU Beograd), direktor dečjeg programa Kulturnog centra Pančevo
• Marina Uzelac, rediteljka (FDU Beograd)
• Jelena Krstić diplomirani pedagog, zdravstveni saradnik, Zavod za javno zdravlje Pančevo
• Mirjana Ostojin pomoćnik direktora i PR, Zavod za javno zdravlje Pančevo

Nagrade:
• Najbolji fim po mišljenju žirija –tablet za autora
• (odnosno po tablet za svakog člana grupe ukoliko je rad delo grupe autora)
Najbolji fim po mišljenu facebook pratilaca – tablet ili karte za festival Exit (ukoliko je rad delo grupe autora)
• Najbolji poster po mišljenu žirija i facebook pratilaca- tablet (po tablet za svakog člana grupe) i štampanje postera
• Nagrada školi iz koje je pobednički film- u dogovoru sa školom (prema potrebama škole –laptop, projektor ili slično)

• Dodela nagrada: 24. juna 2016. godine u Pančevu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here