Niški hor „GRAZIA“ osvojio drugo mesto

Hor gimnazije „9.maj“ iz Niša, „GRAZIA“ je u subotu 12.aprila 2014. godine učestvovao na državnom takmičenju horova u Novom Sadu u gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj.“ Na ovom takmičenju je učestvovalo petnaestak horova iz čitave Srbije sa preko 50 numera kao i dva hora iz Grčke. Takmičenje se odvijalo kroz nekoliko kategorija među kojima su i kategorija „Horova srednjih muzičkih škola u Srbiji“ i kategorija „Horova gimnazija u Srbiji“ u kojoj je učestvovao i ovaj niški hor.

„Jako sam ponosna na moju decu, pokazali su veliki talenat i spremnost za rad. Svaka naša proba je na svoj način bila posebna i jedinstvena. Čast mi je i zadovoljstvo raditi sa njima. Postigli su fenomenalan uspeh osvojivši drugo mesto na ovom takmičenju gde konkurencija nije nimalo naivna. Čeka nas još mnogo rada, vežbi i upornosti i nadamo se da ćemo sledeći put osvojiti i prvo mesto, jer ovaj hor to može! Planiramo još mnogo nastupa ove godine i sa nestrpljenjem očekujemo svaku sledeću probu i svaki sledeći nastup. Mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe da naš grad, našu školu i naš hor pokažemo u najboljem mogućem svetlu.“ kaže profesorka i vođa ovog hora Suzana Petrović.

Dirigent profesor i magistar Suzana Petrović je sa svojim horistima, kojih je bilo 26, osvojila drugo mesto sa kompozicijama „O, occhi manza mia“, „Glasom mojim“, „Ajde slušaj, slušaj kaleš bre Anđo“ i svetski popularnom kompozicijom „Yesterday“ grupe „The Beatles“. Najjači utisak na četvoročlani stručni žiri i publiku ostavila je kompozicija „Yesterday“ gde su muški članovi sa rukama u džepovima i naočarima „lenonkama“ izvodili numeru, a gde su takođe sa simpatičnom koreografijom i ženski članovi hora očarali publiku. Čitavu kompoziciju je na mikrofonu pratio ritmom  i „beatboxer“ Danilo Antić, učesnik popularnog šoua „Ja imam talenat“.  Ovaj hor je ponos direktora gimnazije „9.maj“, gospodina Nebojše Lekića, koji je zadovoljan uspehom svojih učenika i koji poručuje da očekuje sledeće godine i prvo mesto.

Autor: Nikola Đorđević

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here