Noć Humanijade osvaja Univerzitet u Beogradu!

Na Fakultetu bezbednosti su 24. i 25.marta održana dva događaja u sklopu Noći Humanijade. Prvi, kojim je ujedno i otvorena i manifestacija, turnir u malom fudbalu je brojao 8 ekipa. Prvo mesto osvojila je ekipa Rekreativa. Takođe je dodeljen pehar najboljem strelcu, u ovom slučaju je to bio Stefan Bartula.

Drugog dana na Fakultetu bezbednosti je održan Kviz znanja na kojem je učestvovalo 9 ekipa sa po tri člana.

Kviz se sastojao iz pitanja podeljenih u 8 različitih oblasti, od opšte informisanosti, preko književnosti, istorije, geografije, filma, sporta i muzike.

Pobednici su ekipa „4. April“ koja je kao nagradu dobila pozorišne karte za predstavu „Kara Tavan“ u pozorištu Akademija 28.

Ostali učesnici i učesnici su dobili zahvalnice i lepo provedenih 2 sata, kao i priliku da pomognu onima kojima je to najviše potrebno.

Zajedničkim snagama ukupno je skupljeno 37000 dinara. 

Takođe, na Fakultetu fizičke hemije 27. marta održan je Kviz znanja kao aktivnost u sklopu Noći Humanijade. Učestvovale su 4 ekipe sa po 4 člana.

Učesnici i učesnice su birali polja različitih boja iza kojih su se krile različite igre kao što su vešalica, u kojoj su mogućnost da pogađaju slovo dobijali samo ukoliko tačno odgovore na pitanje iz oblasti fizičke hemije, asocijacije, gluvi telefoni. Ipak, učesnicima i učesnicama je bilo najteže da prepoznaju koji su manastiri bili u pitanju. Pobedila je ekipa koju je predvodio asistent Aleksandar.

Na drugačiji i zanimljiviji način skupljeno je preko 13000 dinara.

Još jedna manifestacija u okviru Noći Humanijade održana je i na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Katarinu Satmari, dvogodišnju ćerku bivše studentkinje ovog fakulteta Zoje Satmari, koja boluje od Spiralne mišićne atrofije, tip 2. Sa ciljem pružanja pomoći Katarini nastupili su Hor, Ansambl i Folklorna sekcijaUčiteljskog fakulteta, uz grupu Quart Core i Anđelu Milkovski. Događaj je održan u svečanoj sali fakulteta pod sloganom: “Pomozimo drugima! Budimo humani”!

Inače, ovakvi događaji su humanitarnog karaktera, na kojima će student i studentkinje moći da u vidu novčanog priloga doprinesu akciji Humanijade za ovu godinu.

Cilj projekta ove godine pod sloganom “Studenti za studente” jeste da prikupljenim novcem pomogne studentima na zdravstvenom planu. U saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata u Beogradu novac će se donirati za kupovinu testova za hepatitis B i C kako bi studenti na vreme krenuli sa lečenjem i kako bi Humanijada kod studenata probudila svest da o svom zdravlju moraju voditi računa. Novac će takođe biti doniran studentima Univerziteta u Beogradu koji su u lošem materijalnom stanju, a boluju od teških bolesti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here