NOVA SEZONA U Akademiji 28: Premijera predstave „CRNOGORSKA VEZA“

Počinje nova pozorišna sezona u Akademiji 28. Prošle godine smo započeli saradnju, a ove ćemo je i nastaviti. Možete pratiti obaveštenja o predstavama i filmovima u Akademiji, a isto tako pratite i našu Fejsbuk stranicu na kojoj ćemo svake nedelje deliti karte za nešto sa repertoara ove beogradske kulturne ustanove.

Crnogorska veza - Akademija 28Crnogorci u Beogradu, bivši direktor bez veze i ambasador sa vezama, poslovni ručkovi, privatne večere i ljubav između crnogorca i beograđanke, u tranziciji, samo su neki od motiva pozorišne predstave, „Crnogorska veza“, čijom će premijerom, u petak 18. septembra, od 20 časova, biti svečano otvorena nova sezona Scene Akademije 28, u Nemanjinoj 28.

Ova egzistencijalno komična drama, prema rečima njenog glavnog aktera, Branka Babovića, obiluje opšte poznatim situacijama iz naše svakodnevice, zbog čega se publika lako identifikuje sa ličnostima i događanjima u predstavi. „Crnogorska veza“  obrađuje dve vrste veza; onu crnogorsku koja govorio o upućenosti jednih na druge u Beogradu, i onu srpsko-crnogorsku koja je realnost velikog broja porodica.
Ana Kokić, Crnogorska veza - Akademija 28
Glavna ženska uloga poverena je Zinaidi Dedakin, sa kojom je Babović sarađivao u brojnim komadima.Predstava je rađena po tekstu Željka Mijanovića, a režiju potpisuju sami glumci.

Do kraja septembra publika će na Sceni Akademije 28 imati prilike da pogleda još tri komedije: „Čekajući ministra“, sa Anom Kokić – 24.septembra, „Samo da znaš koliko te volim“, sa Ljiljom Đurić i Milenkom Pavlovim – 26. septembra, i „Svlačenje“, Mirjane Bobić Mojsilović – 27. septembra, sve sa početkom od 20h.
Crnogorska veza - Akademija 28Ulaznice za premijeru „Crnogorske veze“ mogu se kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 800 din.

Info & rezervacije: 011 3619 342, 011 3621 787

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here