„Obeležavanje Dana planete Zemlje“ u Kragujevcu – Mladi su zakon

Dan planete Zemlje se tradicionalno obeležava širom sveta od 1970.godine sa ciljem upozoravanja na probleme koji prete životu na Zemlji, ekosistemima i urbanim zonama.
Volonteri Udruženja MLADI smatraju da Kragujevac, kao regionalni centar, nema dovoljno aktivnosti koje se bave ekološkim pitanjima i kroz ovaj projekat su želeli da na to ukažu. Takođe, želeli su da svojim akcijama i direktno doprinesu poboljšanju uslova u kojima učenici borave na otvorenom pa će sprovesti aktivnosti koje imaju za cilj uređenje, ovoga puta školskog dvorišta OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ i organizovati turnir u košarci.

"Obeležavanje Dana planete Zemlje" u Kragujevcu - Mladi su zakon

U utorak 18. aprila u 10 časova u prostorijama OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ će se održati ekološka radionica na temu „Ekologija i ja“. Narednog dana, 19. aprila, volonteri Udruženja MLADI će zajedno sa učenicima škole renovirati i oplemeniti školsko dvorište, a 20. aprila je predviđeno održavanje revijalnog turnira u košarci.

U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 8 Resurs centara nastavlja da pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupa širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.

Bilo bi nam veliko zadovoljstvo ukoliko biste svojim prisustvom pomogli da ovaj konkurs dobije odjek kakav zaslužuje. Mladima treba pomoći da menjaju svoju sredinu, jer kada mladi nešto menjaju, menjaju na bolje!

Za dodatne informacije, obratite se Bogdanu Ristiću, predsedniku udruženja MLADI na telefon: 063/1677224 ili na mejl [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here