Olimpijski dan na Košutnjaku

Pod sloganom ,,Hvatamo zalet za Rio“ biće obeležen Olimpijski dan na Košutnjaku 4. juna 2016, tačno u podne. Na konferenciji za medije mogli su se čuti svi detalji vezani za ovu sportsku subotu.

Olimpijski komitet Srbije

 

U restoranu Mc Donald’s na Terazijama u prisustvu predstavnika Olimpijskog tima najavljen je rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta. Događaj je postao tradicija i održava se u preko 205 zemalja širom sveta, a u Srbiji će biti obeležen po trinaesti put. Glavni sponzor ove manifestacije je kompanija Mc Donald’s koja je globalni sponzor. Predstavnike medija pozdravila je i Marina Trnavčanin:

Razlog zašto podržavamo Olimpijski dan zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije je što delimo iste vrednosti, kao što su zdrav život, zaštita životne sredine, fer plej i jednakost. Cilj Olimpijskog dana je građenje porodičnih vrednosti i promovisanje porodice kao stuba svakog društva. Olimpijski dan je prilika da našim olimpijcima pošaljemo poruku podrške pred Olimpijske igre u Riju i poželimo im uspeh i istrajnost,a sigurni smo da će nas kao i prethodnih obradovati medaljama.

Gospodin Damir Štajner, šef misije Olimpijskog tima Srbije, zahvalio se partneru Mc Donald’s-u i još jednom pozvao sve da zajedno provedemo subotu u prirodi. Olimpijski dan je sjajna prilika da se svi podsetimo koliko je lepo provesti  dan u prirodi, u društvu porodice i prijatelja i baviti se fizičkom aktivnošću. Nadam se da će i ove godine građani doći u velikom broju i siguran sam da će se sjajno provesti. Rekao bih da je Olimpijski dan najviše uživaju najmlađi učesnici, ali je ovo dan za sve, od mališana do njihovih baka i deka.

Olimpijski komitet Srbije

Medijima su se predstavile i promoterke ove manifestacije: odbojkašice Jovana Brakočevic, Tijana Malešević i Jelena Nikolić. One su takođe pozvale sve prisutne da sebi ulepšaju prvi dan vikenda. 

Na Trim stazi u Košutnjaku biće ogranizovane mnogobrojne trke  za decu do 4, 8, 12 godina. Treba napomenuti da su važan deo ovog dana i osobe sa invaliditetom jer će takođe biti organizovana i trka za njih. Biće tu i trka zadovoljstva na 3600 metara, porodična i štafetna. Interesantno je da će upravo u štafetnoj učestvovati kompanije sponzori, ali i sportisti olimpijci.

Da ovaj dan bude urezan u pamćenje pomoći će i majice koje priprema glavni sponzor za sve učesnike, ali i vaučeri za osveženje u restoranima ove kompanije za najmlađe. Biće tu još prigodnih poklona i iznenađenja od sponzora. Kompanije koje učestvuju su: MAXI supermarketi, UNIQA osiguranje, EKO Srbija, Frikom i Zlatiborac.

Olimpijski komitet Srbije
Olimpijski komitet Srbije

Nadamo se da če i vremenski uslovi poslužiti i da će  ovaj zaista jedinstven dan biti obeležen u sportskom i porodičnom raspoloženju. Ukoliko ste u mogućnosti posetite Košutnjak i uhvatimo zajedno zalet za Rio.

Autor: Ivana Petković

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here