Organizujemo grupnu posetu izložbi o Mihajlu Pupinu – 30. januar

Izložba o Mihajlu Pupinu: od fizičke do duhovne realnosti

Istorijski muzej, Trg Nikole Pašića 11

Subota, 30. decembar, 15h-17h

pupin2

Naučnik koji je svojim delima zadužio ceo svet. Čovek koji je mnogo uradio za Srbiju a o čijem liku i delu malo toga znamo.  Jedinstvena izložba o srpskom naučniku, pronalazaču i profesoru, će omogućiti studentima u subotu, 30. januara u Istorijskom muzeju, da se upoznaju sa do sada nepoznatim legatom i arhivskim materijalom. Portal Mladi organizuje grupnu posetu za 20 studenata, sa popustom cena je 100 dinara uz obavezan indeks.

Imamo tu čast da će nas kroz postavku voditi autorka izložbe i potpredsednica Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“, Aleksandra Ninković Tašić.

Izložba će biti posvećena njegovom naučnom i profesorskom radu koji je započeo 1889. godine kao nastavnik fizičke matematike na odeljenju za elektrotehniku na Kolumbija univerzitetu u Njujorku. Posetioci će moći i da se upoznaju sa do sada ne objavljenim radom za američku vojsku, kao i tajnim dosijeom FBI. Deo izložbe je posvećen i autobiografskom delu naučnika, za koji je 1924. godine dobio Pulicerovu nagradu, kao i njegovom angažmanu za pomoć Srbiji tokom Prvog svetskog rata. Ova izložba je prva muzejska postavka kod nas u kojoj se koriste interaktivne AR naočare.

Poseta izložbi traje dva sata, sa početkom u 15h.

LINK ZA PRIJAVU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here