Organizujemo grupnu posetu – Muzej Nikole Tesle

Portal Mladi u saradnji sa Muzejem Nikole Tesle, organizuje grupnu posetu Muzeju, 15. avgusta od 19:00 časova uz prisustvo kustosa muzeja.

Ulaz je besplatan! Broj mesta je ograničen! Prijave su otvorene do 11. avgusta

 

Muzej Nikole Tesle nalazi se u Krunskoj ulici broj 51.

Muzej Nikole Tesle je od osnivanja zamišljen kao kompleksna institucija koja ima kulturni, obrazovno naučni i memorijalni karakter. Ovakva postavka je u velikoj meri odredila njegovu prvobitnu viziju i misiju.

Kao institucija kulture, Muzej se bavi  zaštitom i predstavljanjem Tesline ostavštine. U naučnom smislu obavljaju se istraživanja, publikuju se originalni Teslini spisi, zaposleni i saradnici Muzeja učestvuju u naučnim skupovima na kojima se rezultati istraživanja predstavljaju. U Muzeju se čuvaju i posmrtni ostaci Nikole Tesle i to ga čini jednim od retkih memorijalno – tehničkih muzeja u svetu. Sveopšta povezanost modernog društva i izuzetna zainteresovanost ljudi širom sveta, posebno mladih, za Teslinu ličnost i delo, danas daju poseban pečat prvobitno zamišljenoj društvenoj ulozi Muzeja.

Nova stalna postavka, čiji je autor dr Branimir Jovanović, direktor Muzeja Nikole Tesle, je otvorena 08. jula 2016. godine. Koncept nove postavke uvažava rešenja prethodnih postavki iz 1955. i 2006. godine, primenjujući najbolje iz oba rešenja i unapređujući ih u sadržajnom smislu, novim saznanjima koja su u međuvremenu stečena. Stalna izložbena postavka se nalazi u prizemlju muzejske zgrade.

Za posetu Muzeju Nikole Tesle se možete prijaviti preko PRIJAVNOG FORMULARA.

Svi koji idu sa nama dobiće obaveštenje na mail, na žalost ne možemo sve zainteresovane da povedemo.

Ukoliko želiš da Portal Mladi upotpuni još neki tvoj dan tokom leta onda je TVOJA LETNJA AVANTURA prava stvar za tebe!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here