Organizujemo grupnu radionicu – Muzej pozorišne umetnosti Srbije

Portal Mladi vas u saradnji sa Muzejem pozorišne umetnosti Srbije poziva na radionicu namenjenu studentima koja će biti održana 18. maja u 13 časova u prostorijama muzeja koji se nalazi u Gospodar Jevremovoj ulici broj 19. Broj mesta je ograničen!

FORMULAR ZA PRIJAVU

S obzirom na to da se 18. maj obeležava kao međunarodni dan muzeja, pozivamo vas da dođete na radionicu za studente „Pozorišna maska“.

Kroz istoriju pozorišta, značaj i uloga maske su se menjali, ali ona i danas ima svoje mesto na sceni. Ne samo maska koja se postiže šminkom, već i ona koja se pravi od najraznovrsnijih materijala i koju scenski umetnici nose tokom cele predstave ili neke scene, ili je menjaju „a vista“. Majstor za izradu ovakvih maski, i svakako jedan od najboljih kod nas, je Radica Komazec, modistkinja u Narodnom pozorištu u Beogradu, koja će jedan deo svog umeća podeliti sa svim zainteresovanima u zakazanom terminu.

Muzej pozorišne umetnosti Srbije je ustanova kulture od nacionalnog značaja koja postoji od 1950. godine i finansira se iz budžeta Ministarstva kulture Republike Srbije. Smešten je u Božićevoj kući, u zdanju iz 1836. godine, koju je podugao svinjarski trgovac Miloje Božić. U muzeju se čuva teatrološka građa koja svedoči o razvoju pozorišta u Srbiji od XIII veka do danas. Muzejski fond čine predmeti značajni za naučna istraživanja ili amatersko proučavanje klasične dramske, operske i baletske umetnosti kao i multimedijalnih scenskih formi. Uz građu koja se odnosi na institucije, prikupljaju se i materijali značajni za profesionalne biografije pozirišnih stvaralaca, ali i svedočanstva o privatnom životu umetnika.

Imaš slobodnog vremena, između napornih obaveza na fakultetu i ne znaš kako da ga provedeš? Portal Mladi se uvek trudi da odgovori tvojim interesovanjima, i na jednom mestu sakupi mnoštvo zanimljivih događaja. Jednim klikom na naš kalendar pronaći ćeš sve predstave, koncerte, tribine, i izložbe u Beogradu u na rednih mesec dana. Pozivamo te da nas pratiši na grupu na facebook-u

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here