Otvaranje Dino parka na Kalemegdanu – JURA AVANTURA

Najatraktivnija i najposećenija turistička lokacija u Srbiji, koju dnevno poseti vise od 30.000 stranih i domaćih gostiju, od 18. juna imaće u svojoj ponudi još jednu atrakciju – Dino park.

Pod nazivom „Jura Avantura“, Dino park će biti postavljen ispred Stambol kapije na Beogradskoj tvrđavi, a svečano otvaranje zakazano je za subotu, 18. jun u 13 časova.
Više od 35 replika dinosaurusa u prirodnoj veličini, među kojima će biti i pokretnih reptila iz praistorije, koji ispuštaju zvuke, biće dostupni za istraživanje, fotografisanje i edukaciju mališana.

JURA AVANTURA

„Jura Avantura“ ponudiće deci i odraslima i veliki broj kulturno-zabavnih i edukativnih sadržaja; vikendima će biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a u posetu će nam dolaziti i mađioničari. Radoznali mališani biće u prilici da na momenat postanu paleontolozi, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata. U pratnji animatora moći će da razvijaju maštu i zamisle kako je izgledala planeta kada su ovi gorostasi vladali njome.

Najhrabrija deca moći će da jašu svog omiljenog pokretnog dinosaurusa, da se fotografišu u čeljustima T-reksa i da na uzici šetaju spinosaurusa.

Direktor JP „Beogradska tvrđava“ Petar Andrijašević ističe da će zahvaljujući „Juri Avanturi“, Beograd i Beogradska tvrđava dobiti zabavan park na kom će mu pozavideti mnogi evropski gradovi. Park će biti prepun sadržaja, smešten u hladovini velelepnih platana i biće pravo mesto za uživanje cele porodice u letnjim danima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here