OTVOREN KONKURS ZA DRUGI CIKLUS NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

Program „Interdisciplinarna saradnja na polju umetnosti, 
nauke i novih tehnologija“ namenjen je studentima iz cele Srbije
Kompanija NELT, Galerija 12HUB i Nova Iskra pokreću drugu  sezonu jednogodišnjeg edukativnog programa za studente različitih fakulteta u Beogradu. NELT Edukativni program otvara prostor za intersektorsku saradnju, razmenu iskustava i unapređenje veština mladih u skladu sa savremenim razvojem profesionalnog okruženja, novih tehnologija i komunikacionih sistema. 
NEP-Cover-03_0
Program se realizuje kroz saradnju sa sedam fakulteta Beogradskog univerziteta i Univerziteta umetnosti (Elektrotehničkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta primenjenih umetnosti), ali se za učešće mogu prijaviti i studenti svih drugih srodnih privatnih i državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su  stariji od 19 godina.
Kako da se prijavite?

Najkasnije do 10. aprila 2016. godine, neophodno je ispuniti online formular koji se nalazi naadres https://docs.google.com/forms/d/1fZey_bGm_HbpNPs75TSkFldDTSaU0zhEWfJJnaLZ6CI/viewform kao i priložiti portfolio koji sadrži kratku biografiju i izbor studentskih radova (seminarski ili drugi radovi, umetnički radovi, radovi realizovani tokom studija ili van studentskih aktivnosti –  kratki prikaz ili fotografije) na e-mail [email protected] sa naznakom –,,NELT edukativni program 2016.”

Biće razmatrane samo potpune konkursne prijave. 
 
Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga najkasnije do 15. aprila 2016. godine. 
 
Intervjui sa izabranim kandidatima biće obavljeni u period od 18. do 20. aprila 2016. godine u prostorijama Nove Iskre, nakon čega će biti objavljena lista izabranih polaznika NELT edukativnog programa za 2016. godinu. 
 
Izbor polaznika
 
Po zatvaranju konkursa žiri će izabrati do 40  kandidata koji će preći u sledeći izborni krug tokom koga će se organizovati kratki individualni intervjui. Tom prilikom, svaki kandidat treba da predstavi svoj rad, polje interesovanja i motivaciju za učešće u programu, a o finalnom izboru učesnika odlučivaće Programski savet u sastavu: Milica Pekić (Galerija 12 HUB), Branislava Stefanović (Fakultet Dramskih umetnosti), Nana Radenković, Relja Bobić (Nova Iskra) i Marko Milanković (NELT). 
Nakon toga, 21. aprila će biti objavljena lista od najviše 20 kandidata koji ovim izborom postaju polaznici novog ciklusa NELT edukativnog programa u 2016. godini. Program je besplatan za sve učesnike, a zvanično će početi prvim susretom učesnika 27. aprila, i prvom radionicom sa dramaturškinjom Katarinom Pejović (Bacači sjenki) od 6. do 8. maja.
 
O programu
 
Program se sastoji iz 9 višednevnih radionica i niza gostujućih predavanja i studijskih poseta. Sa izabranim učesnicima će raditi istaknuti edukatori, umetnici i profesionalci iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja, eksperti  iz različitih oblasti – od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije i kulturnog menadžmenta, do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija. Program je podeljen u tri tematske celine. Cilj je da učesnici kroz timski rad steknu praktične veštine iz domena dizajna i novih medija, kao i da se inspirišu i osnaže u težnjama da svoje ideje pretvore u realne projekte, čiji dalji razvoj kompanija NELT može potencijalno podržati. U tom smislu, učesnicima će biti na raspolaganju redovne mentorske konsultacije sa predavačima iz programa i predstavnicima NELT-a. 
Nakon završenog ciklusa radionica i predavanja koji će trajati do marta 2017. godine, biće upriličena završna prezentacija programa i radova polaznika kojima će biti dodeljene diplome kao svedočanstvo o uspešno završenom NELT edukativnom programu u 2016. godini. Polaznicima koji tokom programa razviju najkvalitetnije projektne ideje u formi razvijenog projektnog predloga i jasnog plana za implementaciju biće omogućena podrška za pokretanje projekta. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here