Otvoren konkurs za učeničke stipendije

Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa grupom donatora, raspisala je konkurs za dodelu stipendija učenicima iz najosetljivijih grupa koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Posebnu prednost pri dodeli stipendija imaće učenici iz osetljivih društvenih grupa, kao što su materijalno ugrožene porodice, jednoroditeljske porodice, izbegličke i raseljeničke porodice, osobe sa invaliditetom, porodice u kojima dete ili roditelj boluje od neke hronične bolesti itd.

U Srbiji još uvek postoji veliki broj dece koja su van sistema obrazovanja ili čiji roditelji ili staratelji veoma teško obezbeđuju najosnovnije uslove za školovanje. Fondacija Ana i Vlade Divac, kroz program „Divac stipendije“, kontinuirano pomaže deci iz najugroženijih društvenih grupa kako bi imali jednake startne pozicije u toku školovanja, što posledično dovodi do smanjenja nivoa siromaštva, socijalne isključenosti i diskriminacije. Takođe, zahvaljujući boljem obrazovanju, mladima se obezbeđuje lakše uključivanje u svet rada i veća samostalnost.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji postižu odličan uspeh u učenju i vladanju, kao i učenici koji su učestvovali i postizali uspehe na različitim takmičenjima ili ostvarivali dobre sportske rezultate. Učenici koji budu izabrani na konkursu biće u obavezi da najmanje četiri sata mesečno volontiraju i tako doprinesu promociji kulture davanja u našem društvu.

Konkurs je otvoren do 7. septembra 2018. godine.

Detalje konkursa možete videti na web prezentaciji Fondacije Ana i Vlade Divac: https://www.divac.com/Konkursi/2485/KONKURS-ZA-DODELU-STIPENDIJA-UCENICIMA-ZA-SKOLSKU.shtml

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here