Otvorene naknadne prijave za ISWiB 2017

Organizacija Svetski omladinski talas odlučila je da otvori naknadne prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiBInternational Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula u glavnom gradu Srbije pod nazivom ,,Mladi na delu“.

Iako je dobijeno više od 1000 prijava iz celog sveta, usled velike zainteresovanosti koja i dalje traje, odlučili smo da pružimo još jednu priliku svim mladim profesionalcima koji žele da učestvuju na festivalu.

Otvorene naknadne prijave za ISWiB 2017

Svake godine, ISWiB okupi oko 200 studenata iz skoro 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Tokom osam dana ovogodišnjeg festivala učesnici će imati priliku da učestvuju u raznim programima kao što su debate, Sajam država, Parada zastava, ali i u radionicama koje predstavljaju ključan element festivala i koje se iz godine u godinu bave popularnim svetskim temama i problemima. Podelite svoje ideje i stavove sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Urugvaja, ali i regiona, u okruženju bez predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!

Još jednom posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom koji dolaze iz Srbije, kao i pripadnike drugih osetljivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će od ove godine festival biti prilagođen njiima u cilju promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlje i sveta, kao i uključivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe.

Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica o kojima se više detalja nalazi na našem sajtu.

Proces prijave sadrži dva koraka:

  1. korak: popunjavanje online formulara
  2. korak: Skajp intervju na engelskom jeziku

Uslovi za učestvovanje:

  1. Učesnik treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao.
  2. On/ona mora da ima između 18 i 30 godina.
  3. Učesnik mora da ispuni oba koraka procesa prijave (popunjavanje online formulara + Skajp intervju).
  4. Učesniku ne treba viza.

Prijave su otvorene od 22. do 28. maja 2017. godine u 23.59.

Svi prijavljeni kandidati će o rezultatima biti obavešteni sredinom juna.

Troškovi učešća

Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 20e. U cenu participacije uključeni su materijal za radionice, majica i sertifikat. Za studente iz inostranstva troškove učešća iznose 150e. Studenti iz Srbije mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.

Postani i ti deo internacionalne ISWiB porodice!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here