Otvoreno svetsko biznis takmičenje na Fakultetu organizacionih nauka

Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu danas je otvoreno svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, na kojem učestvuje 16 timova studenata prestižnih svetskih univerziteta.
Priliku da organizuje takmičenje „Belgrade Busines International Case Competition“ (BBIC C), FON je dobio na osnovu rezultata koje su studenti beogradskog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima, uključujući poslednje, početkom marta, kada su pobedili timove 11 najprestižnijih svetskih biznis univerziteta na takmičenju u Montrealu.

takmičenje

Direktorka takmičenja i profesor FON-a Vesna Damnjanović i predsednik takmičenja BBICC 2016 Lazar Đelić poželeli su dobrodošlicu učesnicima i zahvalili svima koji su prepoznali značaj BBICC kao svetskog takmičenja koje daje podršku razvoju ideja najtalentovanijih studenata.
Đelić je istakao da je ohrabrivanje najboljih studenata i njihovih ideja ključna vrednost BBICC-a koji, kako je rekao, iz godine u godinu ima priliku da ugosti studente najboljih 16 univerziteta u svetu.
„Srbija je ove nedelje dobila veliku priliku da postane svetski centar učenja i znanja i zato sam vam svima zahvalan“, rekao je Đelić.
Damnjanović je naglasila da je za uspeh svake države potrebna integracija tri strateška stuba – fakulteta i univerziteta, vlade i ekonomije, odnosno privrede.
„Vizija BBICC ja da ohrabri najtalentovanije studente da dele ideje, da imaju san i da budu spremni da uče, ali i da prime fidbek od svojih kolega“, rekla je Damnjanović.
Prorektor za nauku, inovacije i transfer tehnologije Univerziteta u Beogradu Živoslav Tešić poručio je da je jedna od misija univerziteta da omogućava kvalitetnu naučni program, edukaciju, ali i razmenu studenta.
Podsećajući na početke takmičenja u Beogradu pre četiri godine Petrović je konstatovao da je tada veoma mali broj ljudi uvideo značaj tog takmičenja.

Timovi sa 16 prestižnih svetskih univerziteta će se tokom takmičenja suočiti sa dva realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju kojeg čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji. Finale takmičenja održaće se 9. aprila.

Izvor: http://www.mpn.gov.rs/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here