I ove godine Teen Talk dolazi u NIŠ

Mladi naučnici,jutjuberi, blogeri i studenti stižu u NIŠ!

Nakon uspešno održane konferencije u Novom Sadu, u organizaciji Bravo magazina, a pod porkoviteljstvom Telenora i GO „Crveni Krst“, druga „TeenTalk2016“, konferencija održaće se u Nišu, 6. oktobra u bioskopu „Vilin Grad“. Registracija počinje u 9.30 sati, a zvaničan početak konferencije zakazan je za 10 sati.

Teen Talk

„Konferencija „Teen talk“, nastala je kao ideja u proleće 2013, a prvi put je realizovana 17. oktobra iste godine u Domu omladine Beograda. Projekat zvani „Teen Talk“ od početka je gradio svoju reputaciju na aktuelnom, brižljivo pripremanom i katkad kontroverznom programskom sadržaju, izboru kvalitetnih i relevatnih sagovornika, moderatora i predavača. Od prošle godine, pored Beograda, konferencija se organizuje i u Nišu i Novom Sadu“ – izjavio je Miloš Turinski, programski urednik konferencije.

Konferencija „Teen talk“, sastoji se iz nekoliko panela, a među učesnicima naćiće se i poznati jutjuberi, blogeri, ali i mladi talenti iz Niša i regiona.

„Koncept Teen Talk-a na novosadskoj i niškoj konferenciji prvenstveno počiva na učešću mladih i talentovanih ljudi iz raznih oblasti – od matematičara i programera, preko košarkaša, pevača i članova učeničkih kompanija, pa do jutjubera, blogera i drugih tzv. „zvezda novih medija“.  – izjavio je Miloš Turinski

Jovan Krstić, Dušan Živanović, Kristina Petrović, Silvija Sadiković i mnoge druge uspešne nišlije, samo su deo jednog od panela.

„ Oduševljen sam pozivom i drago mi je da me je časopis „Bravo“, pozvao na ovu konferenciju. Potrudiću se da govorim o problemima mladih naučnika, odnosno mladih talenata. Po listi govornika mogu da najavim pravi događaj u našem gradu – izjavio je Aleksandar Mladenović, učenik Prve tehničke škole „Milutin Milanković“, inače jedan od panelista.

Teen Talk

Jedna od ovogodišnjih tema jeste i nasilje i kako se zaštiti od nasilja. Svoju tešku životnu priču ispričaće i Dragana i Bojana Janković, roditelji tragično nastradalog Alekse. Koji je izvršio samoubistvo zbog nasilja u školi.

„Primećujete da smo ove godine fokusirani i na malo ozbiljnije teme. Nasilje je sve prisutnije i kao društvo moramo da ukažemo na to. Među panelistima na ovom panelu očekujemo studente, načelnicu uprave za obrazovanje g. Marinu Kostić i druge predstavnike socijalnih ustanova iz vašeg grada“ – poručili su organizatori.

Cilj konferencije u Nišu je da se domaćoj javnosti predstave dostignuća tamošnjih tinejdžera, koji možda nisu toliko eskponirani u odnosu na one iz prestonice, ali su itekako nadareni i veoma uspešni u onom što rade. Pored zanimljivih tema kojima će se baviti moderatori i njihovi gosti, biće održan i jedan zanimljiv Case study. Konferencija se završava u 14.30 sati, a organizatori pozivaju sve nišlije da dođu 6.10.2016. u Bioskop „Vilin Grad“ i da pogledaju jedan vrhunski događaj. Podsetimo, prošle godine je vladalo ogromno interesovanje te su mnogi učenici i studenti sedeli na podu u jednom niškom bioskopu ne bi li videli ovu konferenciju. Ovogodišnja konferencija se održava uz veliku podršku Gradske Opštine „Crveni Krst“.

Detaljan program sa učesnicima i satnicom je na linku :

http://www.bravo.rs/teentalk2016nis/

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here