I ove nedelje vas vodimo u KPGT na predstavu Žudnja

  Pozorišna predstava: Žudnja
  KPGT, Radnička 3
  Četvrtak, 31. mart u 20h

  Portal Mladi deli 2 x 2 karte za pozorišnu predstavu Žudnja u KPGTu, 31. marta. Saznajte na Facebook našoj stranici šta je potrebno da uradite. 

  12507027_10208795090782525_650063720_n-768x512

  PRATITE NAS: Svake nedelje vas vodimo na nekoliko mesta – bioskopi, muzeji, pozorišta…

  Saznajte prvi informacije koje se tiču nas mladih! Šta je to novo u gradu…

  Predstava Žudnja nastala je kao direktan odgovor na potrebu. Potebu autora. Potrebu zajednice. Potrebu pozorišta. Sadržaj predstave nastao je dekomponovanjem i ponovnim komponovanjem osnovnog teksta, dok autori predstave stoje pred vama i sa vama dele svoje sadržaje: poetske, ispovedne i lične, referušići se na komad Žudnja, ali i na druge Sarine drame i njenu biografiju.

  Preslikavajući medijski senzacionalizam na pozorište, Sara Kejn prikazuje trivijalnog, otupelog čoveka koga još jedino smrt može da uzbudi. O tome piše Sara Kejn, autentično, šekspirovskim jezikom, izazivajući kod pojedinaca u publici teško dostižnu katarzu.

  Sara Kejn, savremena engleska dramaturškinja, preminula je nakon dva uzastopna pokušaja samoubistva, sa samo 28 godina. Njene drame su svedočanstvo o duhovnoj praznini čoveka, o tragediji empatije u kapitalističkom svetu i izmenjenim vrednostima koje nam sistem nalaže. Biografija Sare Kejn je poput biografija tragičnih rok velikana. Za 28 godina života napisala je pet drama zbog kojih su je isprva osporavali i vređali, da bi je kasnije svrstali među najvažnije autore s kraja 20. veka. Za njeno dramsko stvaralaštvo, vezuju se epiteti: brutalizam, surovost, zastrašujuće do usijanja, ekstremne emocije…

  Pisci njenih biografija kažu da nikad nije postala pesnikinja. Publika u njenim dramama prepoznaje poeziju. Iako njeni komadi predstavljaju prekretnicu u angažovanom savremenom pozorištu, javnost je često, malograđanski, više zainteresovana za njen lični život ispunjen razočaranjem, depresijom i samoubistvom, nego za anarhiju duše o kojoj je pisala.

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here