Panel diskusija “Obnovljivi izvori energije za energetski efikasniju budućnost”

Asocijacija za održivi razvoj i Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji imaju zadovoljstvo da Vas pozovu na panel diskusiju “Obnovljivi izvori energije za energetski efikasniju budućnost”, koja će se održati 23.juna 2016. godine od 11 do 13 časova u prostorijama Asocijacije za održivi razvoj, Zmaj Jovina 8-10, Beograd.

Srbija se, kao i sve zemlje EU, suočava sa energetskom zavisnošću od nestabilnih tržišta tradicionalnih energenata sa jedne strane, dok je sa druge strane pogođena klimatskim promenama, koje se najbolje mogu opisati slikama iz maja 2014. godine. Diverzifikacija izvora energije je jedan od glavnih trendova kojima teži većina zemalja u svetu, i oni vode ka stalnom traganju za niskougljeničnim tehnologijama koje koriste energiju sunca, vode, vetra, biomase i termalne toplote.

“Obnovljivi izvori energije za energetski efikasniju budućnost”

Forum mladih Evropskog pokreta u Srbiji i Asocijacija za održivi razvoj održavaju interaktivnu panel diskusiju na temu upotrebe obnovljivih izvora energije u Srbiji, koja ima za cilj da podstakne mlade ljude, kao nosioce promena, da iskoriste sopstvene kapacitete i oprobaju se u zelenom preduzetništvu.

  • I panel Obnovljivi izvori energije: Stanje u Srbiji u perspektivi članstva u EU. Govornici/e: Maja Turković, ASOR Gligo Vuković, projektni menadžer transport i energetika, Delegacija EU u Republici Srbiji Aleksandar Macura, konsultant u oblasti energetike Slobodan Cvetković, rukovodilac Grupe za održivo korišćenje prirodnih resursa, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine
  • II panel Zelena ekonomija, mladi i obnovljivi izvori energije Govornici: Marko Vujić, asistent na master studijama Ekološka politika, Fakultet poltičkih nauka Damjan Bogunović, Hajnrih Bel fondacija Predrag Paunović, Izvršni direktor, Poduhvat D.O.O. Niš.

Moderatorka panel diskusije biće Emilija Milenković članica Foruma mladih Evropskog pokreta u Srbiji.

Detalje o panel diskusiji možete pratiti putem Facebook eventa klikom ovde.

Organizatori pozivaju sve zainteresovani da se prijave za učešće a to mogu uraditi najkasnije do 22. juna 2016. godine kroz prijavu na e – mail adresu: [email protected]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here