Plaćena praksa i posao za studente farmacije

Konkurs za studente farmacije koji predviđa plaćenu četvoromesečnu praksu sa mogućnošću zaposlenja deo je jedinstvenog internship programa koji drugu godinu sprovodi kompanija PharmaSwiss.

Na konkurs, koji traje tokom aprila, mogu se prijaviti studenti farmacije kojima je ostalo tri ispita do kraja ili su u prethodnih godinu dana završili fakultet.

Konkurs za studente farmacije

“Studenti farmacije u okviru studijskog programa imaju praksu u apotekama, ali nemaju definisanu praksu u okviru farmaceutske industrije i saradnja sa PharmaSwissom omogućuje đacima da se upoznaju sa poslovanjem jedne savremene, moderne, farmaceutske industrije i da u jednom realnom okruženju sagledaju sve izazove, kompetencije i veštine”, izjavila je dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zorica Vujić.

Prošle godine je na konkursu za internship program izabrano pet studenata farmacije, koji su imali plaćenu praksu, uz  podršku iskusnih i posvećenih mentora. U kompaniji se zaposlilo njih troje. I ove godine pet najboljih studenata imaće priliku da upoznaju procese rada svih sektora farmaceutske kompanije – registraciju, logistiku, proizvodnju, marketing i prodaju. Posle prakse neki od njih će postati i deo našeg tima”, izjavio je drDejan Antonić, direktor PharmaSwissa.

Student farmacije Vesna Dobrojević se prošle godine prijavila na internship program PharmaSwiss kompanije, bila na šestomesečnoj plaćenoj praksi, nakon koje joj je ponuđen i posao u toj kompaniji.

“Ovakve prakse u našoj zemlji u suštini ne postoje, tek su u nekom začetku. Na konkurs sam se prijavila kad mi je ostao još diplomski. U PharmaSwissu sam prošla sve sektore koji su mi pokazali gde kao farmaceut mogu da radim. Sada je to kompanija u kojoj sam zaposlena, zajedno sa još dvoje mojih kolega sa prakse”, rekla je Vesna Dobrojević.

Studenti se mogu prijaviti na [email protected], sa naslovom: Internship program za studente farmacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here