Počinje 14. ETHNO.COM – World Music Festival

U četvrtak, 22. septembra od 20 časova, koncertom inkluzivnog hoar „Zvuci u Jabuci“ koji čini dvadeset korisnika Doma „Srce u Jabuci“, dvoje vaspitača i dvadeset meštana sela Jabuka, počeće 14. Ethno.com festival. Takođe, iste večeri, od 20.30, na sceni Kulturnog centra Pančeva, u okviru besplatnog programa, nastupiće grupa Vrelo, čija muzika donosi jednostavan, prirodan i logičan, ali neobičan i originalan spoj tradicionalnog srpskog pevanja i novijih muzičkih pravaca (pank, rok, rege, dab, tehno).

ETHNO.COM

Druge festivalske večeri, u petak, 23. septembra od 21.30, na sceni Kulturnog centra Pančeva, nastupiće Damir Imamović Sevdah Takht, čija muzika donosi prepoznatljiv, savremeni duh sevdaha BIH. Pre Damirovog koncerta, od 20 časova, nastupiće Tamburaški orkestar „Neven“, Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo od rukovodstvom prof. Mihajla Jovića, kao i grupa Nit, koja izvodi tradicionalne pesme iz različitih krajeva sveta,  pokušavajući da dočara izvorni melos ovih kultura uz ženski troglas.

Jedan od najznačajnijih i najdugovečnijih world music festival u Srbiji – Ethno.com, održaće svoje četrnaesto izdanje u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, a pod pokroviteljstvom Grada Pančeva. Reč je o festivalu od izuzetne važnosti za promociju etno i world music zvuka regiona i Srbije.

Kompletan program festivala:

Otvaranje festivala

Četvrtak, 22. 09. 2016.

Scena Kulturnog centra Panĉeva

20.00 Inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“ iz Jabuke

Scena Kulturnog centra Panĉeva

20.30 Grupa Vrelo

Petak 23.9.2016.

­­­Scena Kulturnog centra Panĉeva

20.00 Tamburaški orkestar „Neven“, M.Š. „Jovan Bandur“ Panĉevo

pod rukovodstvom prof. Mihajla Jovića

Scena Kulturnog centra Panĉeva

20.30 Grupa Nit

Scena Kulturnog centra Panĉeva

21.30 Damir Imamović Sevdah Takht

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here