Portal Mladi na internacionalnoj letnjoj školi u Italiji “Youth Time Summer School”

Portal Mladi je medijski partner internacionalnog programa „Youth Time“ koji se upravo održava u Sijeni (Italija).

Letnja škola “Youth Time” se održava četvrti put za redom i realizuje se tokom 4 dana (20.jul – 24.jul, 2014) u Italiji. Ove godine oko 30 učesnika iz Češke, Bosne i Hercegovine, Nepala, Slovenije, Katara, Ukrajine, Indije, Litvanije,  Argentine, Hrvatske, Rusije i Srbije se okupilo u Sijeni. Studenti, predavači i predstavnici medija imaju priliku da razmenjuju iskustva i stiču nova znanja.

Letnja škola sastoji se od niza radionica posvećenih medijskom prezentovanju, komunikacijskim veštinama i javnom obraćanju. “Prvog dana 20.06.2014. svečana ceremonija otvaranja je bila u muzeju Santa Maria della Scala, a drugi dan je bio posvećen radionici “Secrets of Successful Public Speaking “- “Tajne uspešnog javnog govora” koja je prema rečima učesnika bila veoma interesantna. Više o njihovim utiscima saznaćete u nekim od narednih tekstova.

“Rečenica, a može biti i moto, koja je ostavila najveći utisak je „Present yourself even in an empty room!“ Prezentujte sebe i u praznoj sobi! ” – prenosi nam svoje utiske Aleksandar Dašić. Dakle, veštine obraćanja i komunikacije zauzimaju značajan udeo i u konvencionalnom i u formalnom razgovoru. Ovo su veštine koje se ne stiču u školi ili na univerzitetu. Da bi oslobodili sebe bitna je praksa, koju ćete steći upravo na ovakvim treninzima putem neformalnog obrazovanja. Značaj neformalno stečenih znanja preopoznaćete kada odete na prvi intervju za posao ili onda kada toliko ovladate sobom i sopstvenim govorom da naterate prijatelje da vas slušaju i veruju vam.

Trećeg dana letnje škole učesnici će imati priliku da se upoznaju sa bitnim elementima intervjua, na radionici koju je predavač Ellen Pinchuk (SAD) nazvala “Art of interview -hear and listen“.

Autorka: Jasmina Mišović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here